Keukenplanken opnieuw organiseren en toch alles bij de hand houden: 10 fascinerende ideeën

door Natasja

02 September 2022

Keukenplanken opnieuw organiseren en toch alles bij de hand houden: 10 fascinerende ideeën
Advertisement

Een opgeruimde keuken is essentieel om rustig en zonder problemen maaltijden te kunnen bereiden en om er mooi uit te zien voor gasten en familieleden. Vandaag de dag, nu de ruimte steeds krapper wordt, is deze behoefte meer dan ooit belangrijk. Daarom is het van het grootste belang praktische oplossingen te vinden om alles op te bergen wat nodig is voor het perfecte gebruik van deze ruimte. 

Planken, haken, rails, houders en rekken worden waardevolle bondgenoten om de ruimte optimaal te reorganiseren; als je zin hebt om je creativiteit de vrije loop te laten, kun je prachtige doe-het-zelf-voorwerpen maken om het persoonlijker te maken, maar er zijn ook een aantal kant-en-klare oplossingen te koop. Hieronder vind je 10 fascinerende ideeën die wij voor je hebben geselecteerd.

Advertisement

1. Keukengereikannen

Voor je keukengerei kun je oude kannen hergebruiken: je voorkomt dat je een oud voorwerp weggooit, je verfraait je huis met een vintage tintje en je hebt alles wat je nodig hebt opgeruimd maar toch altijd bij de hand.

Advertisement

2. Hoekplanken

Om ongebruikte hoekruimte te benutten, kun je hoekplanken kopen om keukengerei, kruiden, sauzen of serviesgoed op te zetten. 

3. Meerdere planken

Wat dacht je van een rekje voor je kleine apparaten en andere dingen die je nodig hebt om in de keuken te werken? Afhankelijk van de ruimte die je ter beschikking hebt, is er voor elk wat wils: rond, vierkant of rechthoekig, met twee of drie planken, in hout, kunststof, metaal of gemengde materialen. Zoek er een die het best bij jouw behoeften en keuken past!

5. Fruitmand aan de muur

Fruitmanden nemen meestal veel plaats in en je weet nooit waar je ze moet laten, maar als je ze aan de muur hangt, worden ze een prachtig designobject en nemen weinig ruimte in!

6. Hangende planken

Er zijn talrijke soorten planken te koop. Eenvoudige steunvlakken of haken voor het ophangen van kopjes of keukengerei zijn erg handig om aan planken en wandmeubels op te hangen voor extra planken en meer ruimte!

Advertisement

7. Ruimtebesparende rekken

Er zijn ook rekjes met haken om aan deuren en meubels te hangen. Op de koelkast, achter de deur, in de lege ruimte naast het keukenkastje... hoeveel meer ruimte zou je kunnen benutten door een van deze rekjes te gebruiken? 

8. Kruidenrek

Waarom gebruik je de binnenkant van de deuren niet als kruidenrek? De potjes zullen altijd netjes op een rij staan en binnen handbereik zijn. En de kast zal vrij zijn om andere producten te herbergen!

Advertisement

9. Potten ophangen aan de deksels

Door de deksels van potten met een schroefje of met magneten aan de muur of aan de onderkant van wandkasten te bevestigen, kun je de producten hangend opbergen en voorkom je dat ze zowel in de kasten als op het aanrecht plaats innemen. Deze oplossing is perfect voor specerijen, maar is ook perfect voor droge voedingsmiddelen: peulvruchten, pasta, rijst, meel. Je hoeft ze alleen maar uit de originele verpakking te halen en in de houder te doen!

10. Planken bij de ramen?

Als je nog steeds ruimte tekort komt, wat dacht je van planken bij de ramen? Je kunt ze rond het raamkozijn hangen of voor het glas als ze van het soort zijn dat open geschoven worden. Er zijn ook halfverplaatsbare planken die je in de hoek van het raam kunt hangen. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Welke van deze trucs heb jij al toegepast in je keuken? We wedden dat je nu alle ruimtes gaat reorganiseren!

Advertisement