Marmeren trappen: behoud ze glanzend met een paar eenvoudige en doeltreffende trucs

door Natasja

11 Oktober 2022

Marmeren trappen: behoud ze glanzend met een paar eenvoudige en doeltreffende trucs
Advertisement

Van de meest waardevolle en verfijnde materialen die in het interieur kunnen worden gebruikt, is marmer misschien wel het meest tijdloze en populairste. Het element dat door dit materiaal het meest tot zijn recht komt en de waarde van het huis verhoogt, zijn ongetwijfeld de trappen. Alleen al geven ze een appartement een benijdenswaardige elegantie en helderheid.

Ze zijn echter zeer delicaat en moeten zorgvuldig worden verzorgd als je ze glanzend en vlekkeloos wilt houden en niet wilt beschadigen. Daarom moet je op de middelen die je gebruikt letten en bepaalde voorzorgsmaatregelen nemen.

Wij tonen je hieronder enkele geheimen om marmeren trappen in perfecte staat te houden.

Advertisement
PublicDomainPictures.net

PublicDomainPictures.net

Van de aanbevolen maatregelen voor de verzorging van marmer lijken er twee bijzonder interessant om te vermelden:

  • Voor moeilijk te verwijderen vlekken en aanslag zijn er twee natuurlijke ingrediënten die blijkbaar doorslaggevend zijn om te gebruiken: azijn en zout met citroen. Het is echter raadzaam ze grondig af te spoelen en ze slechts om de zoveel tijd te gebruiken, omdat ze anders het marmer kunnen aantasten.
  • Een heel slimme truc om de trap altijd perfect gepoetst en zonder vlekken te houden, is hem vaak schoon te vegen met een wollen doek of oude, ongebruikte sokken. Dit moet natuurlijk gebeuren na het afstoffen en schoonmaken en schijnt een ongelooflijk wondermiddel te zijn.

Er is ook een vrij ecologische manier om thuis een uitstekend schoonmaakmiddel te maken, dat de voorkeur verdient boven de chemische middelen op de markt, voor het reinigen en verzorgen van marmer. Het is een doeltreffend middel dat prachtige resultaten garandeert en gemakkelijk kan worden bereid en opgeslagen voor gebruik wanneer het nodig is:

  • Meng 6 eetlepels baking soda met een halve Marseillezeep (of evenveel in vlokken) au bain-marie gesmolten. Meng goed tot een gladde crème zonder klontjes of korrels.
  • Verdun het mengsel in een liter water.
  • Na nogmaals roeren om de ingrediënten van de oplossing te mengen, voeg een paar druppels van een essentiële olie van je voorkeur toe.
  • Het middel is klaar om in een fles te worden bewaard en te worden gebruikt wanneer het nodig is. Je kunt een halve dop verdunnen in een emmer water elke keer dat je de trap schoonmaakt. De perfecte bondgenoot bij deze klus is een microvezeldoek waarmee je kunt wassen en vervolgens drogen.

Kende je deze geheimpjes al?

Advertisement