x
Glazen potten en creatief hergebruik:…
Marmeren trappen: behoud ze glanzend met een paar eenvoudige en doeltreffende trucs Kweek een walnotenboom in de koelkast uit zaad: deze handleiding laat het je stap voor stap zien

Glazen potten en creatief hergebruik: laat je inspireren door deze 10 fantasierijke ideeën

11 Oktober 2022 • Door Natasja
627
Advertisement

Glazen potten zijn zonder twijfel een van de meest veelzijdige artikelen als het gaat om DIY en creatief hergebruik. Het is nuttig en milieuvriendelijk om te besluiten ze niet weg te gooien en ze op andere manieren te gebruiken.

En het is vooral nuttig om dat te doen omdat ze zich lenen voor eindeloze soorten creaties en perfect voldoen aan veel verschillende behoeften. Dit komt vooral door hun vorm en materiaal, die ze geschikt maken voor zowel bewaren als decoreren.

Hier laten we tien buitengewone ideeën zien om glazen potten creatief te hergebruiken.


Gewone glazen potten kunnen met de toevoeging van knoppen of handvatten van elke soort, vorm of kleur worden omgevormd tot zeer originele snoep- of chocolaatjeshouders.

Met potten, grind, kaarsen en touw is het mogelijk prachtige kandelaars te maken die geschikt zijn voor elke omgeving of plek.

Advertisement

Voor liefhebbers van macramé is het een leuk idee om vaashouders te maken waarin glazen potten kunnen worden gehangen voor bloemen, planten of kaarsen. De "hangende" potten zijn een bijzonder schilderachtig idee, vooral voor het verfraaien van tuinen en veranda's.

Met takjes en allerlei bloemelementen is het maken van composities die dienen als tafeldecoratie of verfijnde decoratieve accessoires kinderspel. Deze op de foto, met korenaren en bijpassende versieringen, roepen onmiddellijk een bucolische sfeer op. Maar er kunnen er nog veel meer worden gemaakt om aan de meest uiteenlopende contexten en stijlen te voldoen.

Met dezelfde techniek als voor de chocolaatjeshouders kun je ook schattige houders voor de badkamer maken. Wattenstaafjes, make-up remover-pads en andere voorwerpen die bijzonder hygiënisch moeten worden bewaard, kunnen handig in potjes worden opgeborgen. Gekleurde deksels en handvatten maken ze tot een prachtig object.

En, mits passend versierd, lenen potten zich ook als mooie bloempotten.

Kerstknutselwerkjes en -decoraties maken met potjes en glazen potten is niet alleen eenvoudig, maar kan ook een leuke activiteit zijn, bijvoorbeeld om kinderen op feestjes te vermaken.

Een ander veel geëxperimenteerd gebruik van glazen potten is het inrichten van prachtige kleine terraria erin. Voor liefhebbers zijn ze onmisbaar.

En waarom ze niet gebruiken om planten en bloemen te kweken d.m.v. hydrocultuur? Het is een techniek die iedereen met 'groene vingers' kan ontdekken en waarderen.

Als laatste een van de gebruikelijke manieren om een pot te gebruiken. Maar ook al is de pennenhouder een van de populairste ideeën, met fantasie en creativiteit kan hij toch zeer origineel en indrukwekkend zijn. De hier getoonde versiering is daar een voorbeeld van.

Heb je al zin om een aantal potten te zoeken en meteen te gaan experimenteren?
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt