x
Weinig ruimte in huis? Creëer meer…
4 badkamerschoonmaaktips om in gedachten te houden om onnodige inspanning te voorkomen Ben je bang om je sandalen te beschadigen? Een tutorial leert je hoe je ze schoonmaakt zonder schade aan te richten

Weinig ruimte in huis? Creëer meer ruimte met briljante inrichtingsoplossingen

06 September 2022 • Door Natasja
957
Advertisement

Soms is het echt puzzelen om alles wat je nodig hebt en de meubels die je mooi vindt in je huis te passen: het juiste evenwicht tussen de beschikbare ruimte en de daadwerkelijke leefbaarheid van de beschikbare ruimte is in bepaalde situaties een moeilijk punt om te vinden. Meubels die je mooi vindt, maar die een paar centimeter te veel zijn, zijn verboden, aantrekkelijke ontwerpen die dan het gebruik van andere voorwerpen in de omgeving in gevaar brengen. En vooral, het gebrek aan ruimte om alles op te bergen wat je nodig hebt, inclusief voorraden: deze problemen vormen een echte uitdaging bij het inrichten.

Maar voorbeelden van binnenhuisarchitectuur van degenen die succesvolle oplossingen op maat hebben gevonden, kunnen uitkomst bieden: hier volgen er enkele, die ook voor jou geschikt kunnen zijn.


Multifunctionele meubels zijn niet altijd een goede investering, vooral als het gaat om slaapbanken waar je op den duur genoeg van krijgt. Maar sommige meubels, die in feite minder vaak hoeven te worden omgezet, kunnen het verschil maken. Zoals een salontafel die ook als bureau kan dienen om een PC te gebruiken.

Verwaarloos hoeken niet: overweeg altijd of, wanneer je een kast of dressoir in een kamer plaatst, het niet beter zou zijn deze in een hoek te plaatsen, zodat de overblijvende ruimte voor andere dingen kan worden gebruikt.

Advertisement

Online kun je heel veel inspiraties vinden voor nachtkastjes die heel weinig ruimte innemen. In de meest "opgeofferde" gevallen kan zelfs een plank met opstaande randen een kast vervangen, terwijl er toch ruimte is om boeken, mobiele telefoons en meer op te plaatsen. Een wandlamp of spot aan de muur of aan het hoofdeinde van het bed fungeert dan als lichtpunt.

Open rekken voor het afdruipen van de vaat direct boven de spoelbak, eventueel ook met haken voor het ophangen van keukenaccessoires. Of planken die rond en boven de magnetron worden geplaatst, waarbij de plank hoog genoeg wordt opgehangen om de lucht door te laten: dit zijn slechts enkele van de inrichtingsaccessoires die helpen ruimte te vinden in de keuken.

In de badkamer of een andere kamer kunt je ondiepe nissen overwegen in de minst gebruikte delen van de muren: voorzie ze van smalle, vlakke planken, en je kunt er veel spullen in plaatsen, inclusief decoraties.

Advertisement

Trappen zijn een van de moeilijkste dilemma's: de juiste combinatie van helling en comfort is soms moeilijk, maar er zijn aantrekkelijk ontwerpoplossingen met afwisselend halve treden die van pas komen in kleine woningen.

En vergeet de ruimte onder de trap niet: sommige zijn groot genoeg voor een extra badkamer, washoek of leesnis, terwijl andere handig zijn met laden en uittrekbare planken voor gebruik als garderobekast of extra bergruimte!

Advertisement

Ook de ruimte rond een raam, zelfs op overloopjes en niet alleen in woonkamers, kan plaats bieden aan meubels: een constructie aan de zijkanten en boven het kozijn herbergt boekenkasten en kleine kastjes, en een zitje eronder verbergt laden die gevuld kunnen worden!

Er zijn er zelfs die hebben bedacht om een uitschuifbaar schoenenrek in het verlaagde plafond te installeren: zo heb je zeker geen schoenen in het zicht opgestapeld in een of andere hoek van het huis!

Het vergt creativiteit, maar er bestaan heel veel ideeën om ruimte in huis te winnen!

Tags: MeubelsDesignIdeeën
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt