8 alledaagse dingen die je moet vermijden of anders moet doen

door Natasja

08 September 2022

8 alledaagse dingen die je moet vermijden of anders moet doen
Advertisement

Er zijn dingen die we dagelijks doen en die we gewend zijn op een bepaalde manier te doen, maar die we om praktische redenen en in sommige gevallen zelfs om gezondheidsredenen waarschijnlijk op een andere manier zouden moeten bekijken. Hoewel het vreemd kan lijken je gewoonten te veranderen, misschien nadat je ze een leven lang op die manier hebt gedaan en ze je je eigen hebt gemaakt, kan het goed zijn om dit te doen.

Het is een slimme houding die voordelen oplevert voor je dagelijks leven en in sommige gevallen problemen kan voorkomen voor jezelf en de mensen om je heen. Waarom zou je dan niet proberen jezelf te corrigeren waar je fouten maakt? Hier zijn enkele voorbeelden van praktische dagelijkse fouten die je onbewust maakt.

Advertisement

Niet iedereen weet hoe je goed je handen moet wassen, en een paar maatregelen kunnen al een groot verschil maken. Je moet je handen minstens 40-60 seconden goed overelkaar wrijven met de juiste zeep of het juiste reinigingsmiddel. En het zou beter zijn, als je klaar bent, de kraan dicht te draaien met je pols in plaats van je handen. De meesten mensen houden zich niet aan deze basisregels.

Advertisement

Als je een watermeloen openmaakt, snij je hem meestal doormidden. Om ten volle van de eigenschappen en de organoleptische kwaliteiten van de vrucht te kunnen genieten, is het daarentegen raadzaam eerst de buitenste schil te verwijderen, waarbij erop moet worden gelet dat een deel van het vruchtvlees niet mee wordt verwijderd, en de vrucht vervolgens naar wens te snijden.

Pixabay

Pixabay

Niet iedereen weet dat je, om geen problemen voor het lichaam te creëren, moet vermijden staand en snel te drinken. Het lichaam kan het beste zittend, nippend of langzaam drinkend van water profiteren.

mamab539/Reddit

mamab539/Reddit

Het is gebruikelijk om de juiste tint foundation op de polsen uit te proberen. Dit is geen correcte gewoonte omdat de binnenkant van de armen, die niet aan de zon zijn blootgesteld, altijd lichter van kleur zal zijn en in ieder geval anders dan die van het gezicht. Als je het niet direct op je gezicht kunt doen, kun je de foundation het beste op je borst of hals proberen.

7ejk/Reddit

7ejk/Reddit

Afhaalmaaltijdenbakjes, vooral die met oosters voedsel, zijn speciaal gemaakt om in te eten. Vele zijn tegenwoordig zelfs biologisch afbreekbaar en composteerbaar, dus perfect milieuvriendelijk. En sommige zijn speciaal ontworpen om als een bordje te worden geopend. Het heeft geen zin voedsel over te hevelen naar bijvoorbeeld echte borden.

Advertisement

Wattenstaafjes worden door de meesten mensen verkeerd gebruikt. Volgens artsen en deskundigen heeft het geen enkele zin ze te gebruiken om oorsmeer uit het oor te verwijderen en kan het zelfs schadelijk zijn voor de gezondheid van het oor zelf.

Een houten snijplank is een typisch voorwerp dat in veel keukens te vinden is. Het is een gebruiksvoorwerp dat onmiddellijk doet denken aan traditie, lekker eten en gezellig samen zijn. Het gebruik ervan voor het snijden van bepaalde soorten voedsel kan echter een averechts effect hebben voor de gezondheid, omdat hout een materiaal is dat veel absorbeert en er niet voor zorgt dat bacteriën na het afwassen volledig worden verwijderd. In de keuken verdient het de voorkeur plastic snijplanken of andere gemakkelijk te steriliseren materialen te gebruiken, vooral bij het bereiden van vlees en vis.

Advertisement

En wist je dat chocolade niet in de koelkast mag worden bewaard, zelfs niet als het heel warm is? De koude temperatuur van de koelkast maakt de chocolade dof en zorgt ervoor dat niet alle smaken kunnen vrijkomen dus bewaar het bij voorkeur buiten de koelkast, op een koele, droge plaats.

Heb je al fouten ontdekt die je vaak maakt zonder het te weten?

Advertisement