9 geweldige projecten om IKEA meubels creatief om te toveren

door Natasja

08 September 2022

9 geweldige projecten om IKEA meubels creatief om te toveren
Advertisement

De meubels van de meubelgigant IKEA zijn overal bekend, en met hun vaak zeer eenvoudige en ongecompliceerde ontwerp en concurrerende prijzen slagen ze erin te voldoen aan de behoeften van veel verschillende soorten klanten met de meest uiteenlopende smaken. Op internet zijn er tal van schitterende voorbeelden te vinden van hoe je een IKEA meubelstuk op een andere, onverwachte manier kunt gebruiken, zodat een meubelstuk dat bedoeld is voor de inrichting van de ene kamer, uiteindelijk fundamenteel wordt in een andere kamer.

Maar soms kan het essentiële uiterlijk van de collecties van de Zweedse reus iemand ervan weerhouden ze in zijn of haar interieur op te nemen. Dat is echter een hindernis die gemakkelijk kan worden overwonnen: je hoeft alleen maar de juiste manier te vinden om de verschillende gekochte stukken te decoreren of te combineren en ze zo te veranderen tot iets unieks dat perfect bij jouw stijl past.

Advertisement
hymnsandverses.com

hymnsandverses.com

Als de kleur van de meubels het probleem is, kun je altijd nagaan of er een natuurlijke, ongelakte houten versie in het assortiment is. Het aanbrengen van een vernislaag op een reeds behandeld oppervlak vergt namelijk een tijdrovende en zorgvuldige voorbereiding, terwijl het op ongelakt hout echt kinderspel is. Kies de perfecte kleur voor je meubel en je hebt je gepersonaliseerde versie van je favoriete IKEA meubel.

Advertisement
thejpetite.com

thejpetite.com

Een andere manier om deze meubelelementen een persoonlijk tintje te geven, is bepaalde delen ervan te bekleden met stof, behangpapier of ander geschikt papier: dit is de eenvoudige truc om van elke geometrisch gevormde boekenkast een uniek smaakvol meubelstuk te maken dat perfect aan jouw esthetische normen beantwoordt.

muyingenioso.com

muyingenioso.com

Hoe vaak zie je niet krukjes en salontafels gemaakt van houten schijven? Je kunt ze gemakkelijk namaken door de supergoedkope MARIUS kruk te gebruiken en het hout te bevestigen aan de platte metalen schijf.

ikeahackers.net

ikeahackers.net

Een idee dat avontuurlijke kinderen geweldig zullen vinden in hun slaapkamer: een stapelbed waar, naast de 'saaie' ladder, een miniatuurklimwand is om naar boven te komen.

Ga bij een dergelijk project met alle voorzichtigheid te werk: verstevig de basisconstructie, bevestig het paneel (dat ook stevig moet zijn) met alle voorzichtigheid aan de constructie zelf, en vooral, elk klimelement aan het paneel. Zorg dan voor een gewatteerde mat op de bodem, om eventuele mislukte klimpogingen te verzachten!

jenloumeredith.com

jenloumeredith.com

Een eiland in de keuken is de droom van velen, en om redenen van ruimte en beschikbare modellen in meubelzaken, past het niet altijd. Er zijn echter DIY projecten waarmee je IKEA meubels precies voor dit doel kunt aanpassen, zodat je een eiland creëert dat zelfs verplaatst kan worden als dat nodig is!

Advertisement
cashmereandplaid.com

cashmereandplaid.com

Niet alleen grote meubelstukken: een woning bestaat ook uit kleinere accenten die het decor verrijken met interessante details. Wie dus een vintage tintje aan zijn of haar inrichting wil geven, kan een glazen stolp van HÄRLIGA gebruiken als uitzonderlijke lampenkap voor een unieke lamp.

look-what-i-made.com

look-what-i-made.com

Meubels van natuurlijk hout die allemaal een kleurtje kunnen krijgen, zijn altijd een leuke optie voor de kinderkamer, waar ze zelf hun eigen creativiteit kunnen uiten.

Advertisement
polkadotchair.com

polkadotchair.com

De bestekbak die een opbergmand wordt, te gebruiken in elke kamer van het huis: het is een klassieker die nooit vergeten mag worden.

sawdust2stitches.com

sawdust2stitches.com

Een eenvoudige open boekenkast met vakken (zoiets als de KALLAX modellen) kan een antieke medicijnkast worden!

Klaar om je inrichtingsstijl d.m.v. DIY te veranderen?

Advertisement