Stapelbedden: fantastische ideeën om je te inspireren

door Natasja

25 Oktober 2022

Stapelbedden: fantastische ideeën om je te inspireren
Advertisement

Er is weinig ruimte en je moet een manier vinden om een slaapplaats voor twee personen in één kamer in te richten: een oplossing is het stapelbed. Dit is de meest voorkomende situatie, die leidt tot meubels met de bedden boven elkaar gemonteerd, meestal een eenpersoonsbed. Soms wordt dit idee gecombineerd met dat van een hoogslaper, met daaronder een slaapgedeelte, waar je - misschien later - andere ruimtes kan creëren. En in verreweg de meeste gevallen worden stapelbedden gekozen voor kinderkamers of misschien voor logeerkamers.

Er zijn echter kamers met stapelbedden die ook volwassenen zouden aanspreken, en die nog meer de droomkamer van kinderen of jongeren kunnen zijn, zoals de kamers die je hieronder ziet.

Advertisement

Privacy op 'de bovenste verdieping' met een schuifldeur, en de muur waarin het stapelbed is ingevoegd lijkt op een schattige boerderij.

Advertisement

Voor alle boksliefhebbers: een stapelbed dat een echte boksring is.

Groot gezin of vrienden te logeren: deze wand met vier comfortabel opgestelde stapelbedden is prachtig. Kun je je de logeerpartijtjes al voorstellen die zouden ontstaan?

Met zoveel ruimte is het een droom om zo'n rustiek en toch verfijnd interieur te creëren, en de stevige trap in het midden is voor de meesten, niet alleen voor kinderen, perfect.

Er zijn ook ideale opstellingen voor liefhebbers van de minimalistische stijl van Scandinavische meubels, met hun geometrische vormen en licht hout.

Advertisement

Ook in een hoek van een grote kamer is ruimte voor een comfortabel stapelbed.

Witte houten latten aan de muren en blauw gestreept linnen: de beach stijl in een kamer die ook perfect is voor gasten, met een handige trap naar het bovenste bed.

Advertisement

Het is mooi om het slaapgedeelte van de kamer te benadrukken, met de hele kolom waarin de stapelbedden staan, geschilderd in een contrasterende kleur, en vervolgens te spelen met de vormen van leuningen en trappen, die ook stijlvol opvallen.

Deze stapelbedden zijn zo mooi dat zelfs volwassenen er graag in willen slapen.

Advertisement

Stapelbedden hoeven namelijk niet noodzakelijkerwijs te worden geassocieerd met alle fantasievolle vormen en pastelkleuren die gewoonlijk in kinderkamers worden aangetroffen, waar het gebruikelijk is deze inrichtingsoplossingen toe te passen. Ze kunnen ook heel goed een plaats vinden in contexten met meer volwassen stijlen en kleuren, zonder de magie te verliezen.

Soms bieden ze een kans om te experimenteren met design.

Zou je het leuk vinden om kamers met soortgelijke stapelbedden te hebben?

Advertisement