Meubels gemaakt van boomstammen: 11 ideeën voor inrichten in rustieke stijl

door Natasja

19 Oktober 2022

Meubels gemaakt van boomstammen: 11 ideeën voor inrichten in rustieke stijl
Advertisement

Wanneer men spreekt van een rustieke inrichtingsstijl, kan je niet anders dan onmiddellijk denken aan met hout beklede meubels en oppervlakken. En als je de nadruk legt op het landelijke element, krijg je een ontwerp waarin hele stammen en takken zijn verwerkt die in allerlei verschillende manieren worden benut. Om meubels te maken zoals salontafels en kasten, maar ook om de draagconstructie van hele bedden, zelfs stapelbedden, te maken.

En verder leuningen, banken, fauteuils en nog veel meer: het huis wordt het rijk van deze onherhaalbare vormen, alsof het gevuld is met echte bomen. Een beetje zoals in bepaalde berghutten, waar hout in zijn "ruwe" staat het belangrijkste element is. Bekijk de onderstaande ideeën om de magische sfeer van een bos in huis te halen.

Advertisement

Wanneer hout verweerd is, wordt het bijna een sculptuur!

Advertisement

Fauteuils en banken kunnen hun poten, armleuningen en rugleuningen nauwkeurig versierd hebben met gedraaide takken, ontschorst en vervolgens gepolijst om ze lang mooi te houden. De zitting wordt een plaat hout, die naar wens met kussens kan worden versierd!

Een niet te hoge boomstam kan een perfecte decoratie zijn voor de ingang of onder de trap, met kleine planken om vazen of andere dingen op te zetten.

De compactere en kortere exemplaren kunnen overal in huis het onderstel worden van handige bijzettafels.

Een kast geheel gemaakt van knoestige takken: het zou zeker overal opvallen.

Advertisement

Stammen die hun takken naar de hemel richten worden vaak gekozen als kolommen aan de vier zijden van een tweepersoonsbed.

En een boom die in de badkamer groeit? Dit is de indruk die je zou krijgen door een stam in de hoek te plaatsen, met een van de takken waaraan de lamp hangt recht boven de spoelbak.

Advertisement

Welk kind vindt een stapelbed niet leuk? En wie droomt er niet van avonturen in het bos? Hier wordt een bed van boomstammen het decor voor duizenden verhalen.

Of misschien zou je het idee van een verhoogd platform in de hoek van de speelkamer kunnen benutten, met als steun een stevige boomstam.

Advertisement

Had je er wel eens aangedacht dat je thuis een mobiele bar kon maken in de stam van een boom?

Ofhet hout van een boomstam in de keuken verwerken, als aanrechtkolom?

Er zijn vele manieren om met boomstammen te decoreren: welke vind je het mooist?

Advertisement