9 verschillende manieren om gewone voorwerpen te gebruiken om je leven gemakkelijker te maken

door Natasja

21 Juli 2022

9 verschillende manieren om gewone voorwerpen te gebruiken om je leven gemakkelijker te maken
Advertisement

Er zijn voorwerpen die deel uitmaken van ons dagelijks leven, maar die we niet goed genoeg gebruiken of waarvan we de mogelijkheden niet ten volle benutten. Bij sommige daarvan zijn we, eenmaal gebruikt, geneigd ze weg te gooien, terwijl ze nog voor vele dingen nuttig zouden kunnen zijn.

Het zou alleen wat meer inspanning en denkwerk vergen om andere dan de gebruikelijke functies en gebruiksmogelijkheden voor voorwerpen te vinden. We zouden veel minder dingen weggooien, wat het milieu spaart. En we zouden ons leven kunnen vereenvoudigen in veel praktische aspecten die het soms ingewikkelder maken.

Wil je wat voorbeelden? We onthullen hieronder een paar slimme trucs om sommige dingen op de best mogelijke manier te gebruiken of te hergebruiken.

Advertisement

Door eenvoudigweg twee wasknijpers aan elkaar te lijmen, kun je het vervelende probleem oplossen van oortjes die in de knoop raken. Het is een gemakkelijke manier om je oortjes altijd bij je te hebben en netjes te houden zonder tijd te hoeven verspillen aan het ontwarren van knopen en draden.

Advertisement

Oude sponssokken kunnen worden gebruikt om Swifferdoekjes te vervangen als je ze niet in huis hebt of gewoon geld wilt besparen. Blijkbaar heeft de spons elektrostatische eigenschappen die stof aantrekken en opvangen, gelijk aan die van de zeer populaire poetsdoeken.

De riemlussen van rokken en broeken, zijn zeer nuttig voor het bevestigen van handige externe zakken ter vervanging van heuptassen en schoudertassen. Het is een handige oplossing om altijd geld, sleutels en telefoon bij je te hebben zonder een handtas te hoeven dragen. Die van de riemlussen is een truc die meestal veel voor sleutelhangers wordt gebruikt, maar die kan worden geoptimaliseerd door hem te vervangen door dit handige zakje dat ook nog eens een mooi accessoire is.

En wist je dat je een rits kunt repareren met een vork? Dit is een zeer eenvoudige methode waarmee je het onaangename en veel voorkomende probleem in slechts enkele minuten kunt verhelpen. Het enige wat je hoeft te doen is de ritssluiting door twee vorkuiteinden halen, de vork met iets vast te houden en de uiteinden van de ritssluiting weer vastmaken. Makkelijker gedaan dan gezegd.

Wegwerp douchemutsen om het haar in de douche te beschermen, kunnen worden gebruikt of hergebruikt als hygiënische houder voor schoenen of andere voorwerpen.

Advertisement

Lege verpakkingen van multifunctionele doekjes zijn een uitstekende oplossing voor het opbergen van persoonlijke bezittingen op het strand. Zodra het pakket gesloten is, zal niemand vermoeden dat er kostbaarheden in zitten. En het feit dat het plastic is en verzegeld, beschermt de voorwerpen ook tegen water, zand en zout.

En wat vind je van de keukenpapier in tweeën te snijden? Het zal een goedkope en milieuvriendelijke manier zijn om papier te besparen. En het kan van pas komen als je vergeten bent toiletpapier te kopen of papier nodig hebt om in je tas mee te nemen.

Advertisement

De klassieke plastic fastfoodbekers met een geperforeerd deksel voor het rietje kunnen ook worden gebruikt als bakjes voor een salade onderweg tijdens de lunchpauze. In het gat voor het rietje kun je een vork steken.

En, tenslotte, waarom alleen ijsblokjesbakjes gebruiken om ijsblokjes te maken? Naast duizend andere ideeën om ze te gebruiken, is het geniaal om olieblokjes te maken met kruiden of om reeds fijngehakte groenten te sauteren. Een idee waarmee je tijd kunt besparen, misschien voor een geïmproviseerde lunch of diner, of bij andere gelegenheden.

Dus experimenteer met deze trucs en verzin andere. Ook hier: creativiteit is een geweldige bron.

Advertisement