10 verbazingwekkende voorstellen om met het bovenste deel van pallets je huis te verfraaien

door Natasja

11 Juli 2022

10 verbazingwekkende voorstellen om met het bovenste deel van pallets je huis te verfraaien
Advertisement

Pallet is vandaag de dag een van de recyclingsmaterialen bij uitstek. Het wordt steeds vaker gebruikt door degenen die zich bezighouden met creatief hergebruik. En de gebruikte technieken zijn zo gevarieerd en talrijk dat je er werkelijk alles mee kunt maken. Met een materiaal dat niet wordt betaald, maar gratis kan worden verkregen van mensen die het moeten wegdoen, kunnen uitzonderlijke meubels en inrichtingsaccessoires worden gemaakt. Voorwerpen die niet onderdoen voor die, welke speciaal voor het huis zijn gekocht.

Hieronder vind je enkele ideeën die we hebben verzameld om gebruik te maken van het bovenste deel van de pallet. Daar kun je uniek ontworpen stukken maken die nuttig zijn in het dagelijks leven en echt mooi zijn om in huis te hebben. Lantaarnhouders, flessenhouders, planken, boekenkasten, het zijn maar enkele van de fantastische creaties die mogelijk zijn. Wij raden je aan een kijkje hieronder te nemen.

Advertisement

Een vindingrijk eerste voorstel is dat van flessenhouders die aan de muur kunnen worden gehangen of op de grond kunnen worden geplaatst. Een kleine wijnkelder of barhoek zal echt gewaardeerd worden door je gasten.

Advertisement

De soorten lantaarnhouders die van het bovenste deel van een pallet kunnen worden gemaakt zijn talrijk. Van de kleine, aan de wand hangende exemplaren tot de hoge, lantaarnachtige, van houtkleurig tot gekleurd, over gegraveerde of decapé exemplaren. Ze zijn prachtig en versieren interieurs, tuinen, veranda's en opstellingen voor allerlei evenementen.

Een palletrolhouder voor toiletpapier is precies wat nodig is in een badkamer die handig en toch heel origineel wil zijn.

Een mooi schoenenrek, geplaatst bij de ingang van het huis, kan je helpen je schoenen netjes te houden en geeft de kamer een extra vleugje stijl.

In rekken gemaakt van pallets kun je alles kwijt. Gemaakt als een soort zakken, zijn ze ideaal voor boeken, cd's, dvd's en nog veel meer.

Advertisement

Als je iets completers en specialers wilt maken, is een kapstok met een ingebouwde plank iets voor jou.

Een even handig als ongewoon alternatief is een make-up plank voor in de badkamer. Je kunt zelfs gaten boren in het oppervlak waar je de kwasten in wilt steken. En zo krijg je een goed uitgeruste en zeer mooie make-up hoek.

Advertisement

De eerder genoemde lantaarnhouders kunnen ook de dubbele functie van lantaarnhouder en plantenhouder vervullen, handig voor het inrichten van droomlocaties voor onvergetelijke evenementen.

Om terug te komen op de planken en rekken, kun je er laden aan toevoegen en ze diagonaal ophangen, op verschillende hoogten, om ze meer geschikt te maken voor een stijlvolle hal of woonkamer.

Advertisement

Een eenvoudiger, maar visueel zeer originele truc is tenslotte om kleine plankjes te maken van de houten kubussen van de pallet. Ze zullen perfect zijn voor het uitstallen van verschillende voorwerpen of, waarom niet, voor allerlei verzamelingen.

Kortom, zorg voor paletten en creativiteit en creëer prachtige voorwerpen.

Advertisement