DIY wasverzachter: het recept om het met 3 eenvoudige ingrediënten te maken

door Natasja

18 Juli 2022

DIY wasverzachter: het recept om het met 3 eenvoudige ingrediënten te maken
Advertisement

Hoewel winkels wasverzachters voor elke behoefte bieden, mag niet uit het oog worden verloren dat deze producten vaak additieven, verdikkingsmiddelen, kleurstoffen en een hele reeks milieuonvriendelijke stoffen bevatten. Daarom is het altijd raadzaam om natuurlijke alternatieven te gebruiken. Een DIY wasverzachter thuis bereiden vergt daarentegen slechts enkele minuten en eenvoudige, alledaagse ingrediënten, die uitstekende resultaten garanderen, zowel wat zachtheid als geur betreft.

Het recept dat we voorstellen vereist slechts 3 ingrediënten: citroenzuurpoeder, een stof die veel gebruikt wordt bij de bereiding van DIY schoonmaakmiddelen voor in huis, vanwege zijn doeltreffendheid, leidingwater en essentiële olie van je favoriete parfum. Als je de onderstaande stappen volgt, krijg je een superdoeltreffend product dat meerdere malen kan worden gebruikt, tegen (bijna) geen kosten.

Advertisement
Pexels

Pexels

Alvorens over te gaan tot de bereiding van de DIY wasverzachter, zorg voor een houder met een dop. Je kunt een oude fles wasmiddel of een gerecyclede plastic fles hergebruiken.

Giet 700 ml water in de houder met behulp van een trechter en voeg 4 eetlepels citroenzuur toe. Sluit vervolgens de fles met de dop en schud het mengsel goed. Je kunt citroenzuurpoeder kopen in kruidenwinkels, online, in agrarische winkels, maar ook in winkels die natuurlijke producten verkopen. Je vindt het zowel in hersluitbare potjes als in zakjes.

Het enige wat je hoeft te doen is ongeveer 100 ml van het mengsel in de wasmachinelade te gieten.

Advertisement
Pixabay

Pixabay

Voeg voor het wassen een paar druppels van je favoriete essentiële olie toe. Stel vervolgens de juiste temperatuur in voor de kleding die je wilt wassen en start de wasmachine.

Over essentiële oliën gesproken, je kunt kiezen uit lavendel tot roos, eucalyptus tot dennen, vanille tot kaneel. Als je nog twijfelt, probeer er dan verschillende uit tot je de ideale vindt voor je wasgoed. Je zult zien dat je na het proberen van dit mengsel afscheid zult nemen van kant-en-klare wasverzachters.

Tot slot raden we je aan om een flinke hoeveelheid DIY wasverzachter klaar te maken, zodat je het voor meerdere wasbeurten kunt gebruiken zonder dat je het elke keer opnieuw moet maken.

Advertisement