5 creatieve ideeën voor prachtige shabby chic kandelaars

door Natasja

10 Juli 2022

5 creatieve ideeën voor prachtige shabby chic kandelaars
Advertisement

De shabby chic stijl wordt overal opnieuw ingevoerd en raakt nooit uit de mode. Het is een veelzijdige, elegante, romantische stijl en wordt gekenmerkt door heldere kleuren en eenvoudige, ecologische en goedkope materialen. Om deze redenen is het waarschijnlijk zeer populair en past het zich aan zeer verschillende smaken, voorwerpen, huiselijke omgevingen en gebruikssituaties aan. Huizen, tuinen, veranda's, winkels, feesten en speciale evenementen zien het vaak als een hoofdrolspeler.

En zelfs bij DIY en creatief recyclen is het, dankzij de gebruikte technieken, kleuren en materialen, een veel voorkomende keuze. Onder de voorwerpen die je kunt maken geïnspireerd door deze stijl zijn kandelaars, voorwerpen die zeer geschikt zijn voor het decoreren van binnen en buiten en perfect zijn voor tal van gelegenheden. Ze zijn zelfs een uitstekend cadeau-idee. Hier zijn 5 zeer eenvoudige maar doeltreffende technieken om prachtige exemplaren te creëren.

Advertisement
Tutorial via interiorfrugalista.com

Tutorial via interiorfrugalista.com

De hoge, koperen kandelaar is een must-have in inrichtingen van een bepaald type en tijdperk, en geeft de kamer vaak een te klassieke en zelfs sombere uitstraling. Door hem wit te verven en het te combineren met een kaars bedekt met een bij de stijl passende stof, zal het resultaat prachtisch en typisch shabby chic zijn.

Advertisement
Tutorial via somethingturquoise.com

Tutorial via somethingturquoise.com

Een heel origineel idee is om kandelaars te maken met theekopjes die op een houten plaat zijn bevestigd om aan de muur te hangen, als een lantaarn. Voor een echt shabby resultaat is het het mooist als de kopjes, al dan niet vintage, wit of in lichte tinten zijn en de plaat wit is geschilderd en met de decapé techniek is behandeld.

Tutorial via decorazione.cplfabbrika.com

Tutorial via decorazione.cplfabbrika.com

Een geliefd object voor het maken van lantaarns en kandelaars door creatief hergebruik met verschillende technieken is de glazen pot. Een shabby chic exemplaar maken met vinyllijm, hete lijm, kant en linten of touw is heel eenvoudig. Als je je fantasie de vrije loop laat, kun je met weinig kosten en met veel voldoening werkelijk schitterende creaties maken.

Tutorial via diybeautify.com

Tutorial via diybeautify.com

Een heel bijzonder idee is dan het maken van kandelaars met behulp van de poten van houten stoelen. Door ze te verven of met decapé te behandelen, zal het resultaat uitzonderlijk zijn.

Tutorial via shabbyartboutique.com

Tutorial via shabbyartboutique.com

En tenslotte, als je echt het iets helemaal uit het niets wil maken, is een alternatief polymeerklei, waarmee je heel veel dingen kunt maken. Onder andere prachtige witte kaarsenhouders in de vorm van kopjes, die je naar eigen smaak kunt versieren.

Dit zijn slechts enkele van de technieken en ideeën die je in de praktijk kunt brengen om prachtige shabby chic creaties te maken. We vonden dat we de eenvoudigste creaties de ruimte zouden geven, omdat die juist je de vrijheid geven om te experimenteren. En uit eenvoud en experimenteren komen vaak buitengewone dingen voort.

Advertisement