Als je je huis wilt vullen met kleurrijke bloemen die nooit verwelken, maak dan mooie exemplaren van papier

door Natasja

30 Juni 2022

Als je je huis wilt vullen met kleurrijke bloemen die nooit verwelken, maak dan mooie exemplaren van papier
Advertisement

Kunstbloemen zijn niet altijd even populair: soms zien ze er echt nep uit, en als je wilt dat ze er echt uitzien, kan het veel geld kosten. Een goed alternatief is om ze van papier te maken: of ze nu gestileerd zijn of zo gevormd dat ze op echt lijken, ze hebben altijd een geheel eigen charme. Ze zijn mooi omdat ze uitdrukking geven aan iemands creativiteit, en zo nu en dan een paar uur besteden aan het maken ervan kan een ontspannende bezigheid zijn.

Ze kunnen worden gebruikt voor vaste decoraties in huis, zoals die in vazen of die aan de muur hangen, maar ze zijn ook een prima hulpmiddel voor de versiering bij een of andere speciale gebeurtenis. Er zijn nu methoden om bijna elke bloem die de mens kent te maken! Hieronder staan een paar ideeën.

Advertisement

Een leuk knutselwerkje voor kinderen: lelies gemaakt van handvormen.

Advertisement

Magnolia bloemen: ze zijn meer ongewoon en echt mooi. Een paar takken van deze bloemen zijn leuk om het huis te versieren, zowel bij speciale gelegenheden (misschien bij de tafel met eten) als in het dagelijks leven.

Roze anjers: de gekartelde, talrijke bloemblaadjes van deze bloemen zijn weergegeven met vloeipapier, maar koffiefilters zouden ook kunnen werken, op passende wijze geverfd.

Pioenrozen: ze behoren tot de meest spectaculaire bloemen in de natuur, en kunnen ook als een namaakversie, gemaakt van eenvoudig papier, prachtig zijn.

Als je boeken hebt die beschadigd zijn en bestemd om te worden weggegooid - iets wat veel mensen betreuren - kun je ze beter een andere, creatievere en aangenamere bestemming geven, zoals er misschien hortensia's van maken!

Advertisement

Deze superpop tulpen hebben geometrische vormen en extreem felle kleuren: denk je eens in wat voor een uitbarsting van vrolijkheid ze in elke kamer zouden brengen, geplaatst in een vaas.

De meest bloemen vol met blaadjes kunnen vaak worden gemaakt van koffiefilters.

Advertisement

Maar meer stijve vormen, misschien gemaakt van karton of bristolkarton, kunnen ook mooi zijn.

Er zal altijd wel iemand zijn die van rozen houdt, en leren hoe je ze met papier kunt maken kan heel leuk zijn.

Advertisement

Een beetje geduld voor deze prachtige blauweregen bloemtrossen: verzamel de materialen, zet de muziek aan en leef je uit!

En als je de smaak te pakken krijgt, kun je misschien wel reusachtige papieren bloemen maken om de muren te versieren.

Klaar om al je creativiteit de vrije loop te laten?

Advertisement