Flower Tower: maak prachtige torens van bloempotten om de tuin te versieren

door Natasja

23 Juni 2022

Flower Tower: maak prachtige torens van bloempotten om de tuin te versieren
Advertisement

Ook wanneer je denkt dat je geen plaats meer hebt, wil je altijd wel een extra pot bloemen in de tuin zetten. Er gaat niets boven de bloemblaadjes en bladeren van planten om open ruimten op te fleuren en te versieren, en sommige soorten doen het bijna beter in potten dan in de volle grond.

Sommige planten, vooral seizoensplanten, zijn perfect om in plantenbakken te zetten, en vaak is de toevoeging van bloemen in die bakken juist wat ze echt mooi maakt. Dit is het geval met "bloementorens" (flower tower in het Engels), die niets anders zijn dan potten - of andere voorwerpen - die op elkaar worden gestapeld en vervolgens met bloemen worden gevuld. Zie hieronder hoe mooi ze zijn.

Advertisement

Het gaat erom houders van hetzelfde type maar verschillende afmetingen te kiezen: je hebt er minstens drie nodig voor succes. De gemakkelijkste manier om deze composities te maken is door terracotta potten op elkaar te zetten (maar potten van kunsthars zijn ook goed).

Advertisement

Het is ook een gelegenheid om ze te beschilderen met patronen en mogelijk zelfs met geluksinscripties, eventueel om ze te gebruiken om gasten te verwelkomen. Ze zijn een perfect type plantenbak in de hoek bij de voordeur.

Dan zijn er de composities die in precair evenwicht lijken te staan: dit is een grappig en steeds populairder wordend optisch effect dat wordt verkregen door een stevige stok in de basispot te steken, en er vervolgens kleinere potten (meestal van dezelfde grootte) op te zetten, door het gat dat ze in de onderkant hebben.

Je moet ze dan verplaatsen zodat ze in tegengestelde richting wijzen, en dan kun je ze vullen met aarde en planten.

Niet alleen met gewone ronde terracotta potten: het werkt ook met vierkante.

Advertisement

Ook door steeds grotere bloemenmanden achter elkaar te hangen ontstaat een bloementoren!

En er zijn er ook die op het briljante idee kwamen om van PVC-buizen bloemenhouders te maken, die enigszins aan de vorm van cactussen doen denken!

Advertisement

Die wankel uitgebalanceerde torens kunnen ook van andere voorwerpen worden gemaakt, zoals oude emmers, vaten of gegalvaniseerde metalen gieters.

Het is een perfect element voor wie houdt van een meer rustieke stijl in de tuin!

Advertisement

En als je toevallig een paar geëmailleerde metalen teilen hebt, zelfs als ze roestig en oud zijn, kun je ze met dit leuke bloementoren-idee recyclen.

Heb je wel eens soortgelijke plantenbakken in je tuin gecreëerd?

Advertisement