11 geweldige ideeën voor het recyclen van pallets en er meubels voor huis en tuin van maken

door Natasja

25 Juni 2022

11 geweldige ideeën voor het recyclen van pallets en er meubels voor huis en tuin van maken
Advertisement

Er is een reden waarom pallets een van de populairste materialen in de DIY wereld blijven: ze zijn van stevig hout, gemakkelijk uit elkaar te halen en weer in elkaar te zetten als dat nodig is, en lenen zich voor talloze verschillende toepassingen. Bovendien zijn ze aanzienlijk goedkoper dan om het even welke andere houtsoort die je zou willen gebruiken bij DIY.

Zo zijn ze altijd de hoofdrolspelers van pakkende zelfgemaakte inrichtingsprojecten: meubels voor de verschillende kamers van het huis, maar ook om de tuin in te richten, alles naar eigen smaak te personaliseren. Het belangrijkste is dat je nooit vergeet de stukken hout goed te schuren, want anders loop je het risico dat je je verwondt aan splinters en dergelijke.

Advertisement

Salontafels: met pallets kun je duizend verschillende modellen maken. Ze kunnen zelfs bovenaan een met glas bekleed vak bevatten waarin je verschillende decoraties kunt aanbrengen, zoals zand en schelpen, of waarin je een compositie van vetplanten kunt plaatsen.

Advertisement

Als je kleinere meubelen nodig hebt, meubelstukken waarvan de afmetingen moeilijk te vinden zijn, kunnen pallets je een handje helpen. Dit is bijvoorbeeld het geval met consoletafels.

De meeste van pallets gemaakte ontwerpen hebben een onmiskenbaar rustiek karakter: als je daarvan houdt, heb je een ruime keuze bij het maken van stoelen voor in huis.

Wil je met weinig geld een slaapkamer inrichten? Je zou het bedframe van pallets kunnen maken, en het zal stevig zijn! Plaats de matras erop en je bent klaar.

Je zou zelfs het palletonderstel kunnen gebruiken om een hangend bed te maken!

Advertisement

En ook het ontwerp uitbreiden met een platform rondom het bed zelf.

Dan zijn er eindeloos veel ideeën voor de inrichting van de buitenruimte: een fauteuil van pallets, goed geïmpregneerd en waterdicht gemaakt, zal zo ruim en comfortabel zijn als je maar wilt.

Advertisement

Dezelfde filosofie voor zitbanken die buiten blijven: balkons, patio's, terrassen en tuinen die goedkoop kunnen worden ingericht.

In huis wordt de hoge, smalle tafel als consoletafel gebruikt, in de tuin kan hij de werktafel worden voor alle meet voorkomende tuinwerkzaamheden.

Advertisement

Hier wordt een hele pallet een thuis voor vele planten: een verticale tuin om te gebruiken waar je maar wilt.

Anders zou je het kunnen gebruiken als steun om plantenpotten op te zetten: het is altijd een ruimtebesparend, handig en kleurrijk idee om eventueel kruiden bij de hand te hebben.

Heb je al soortgelijke projecten gerealiseerd door pallets te recyclen?

Advertisement