Prachtig badkamerontwerp: 10 interieur ideeën om te bewonderen

door Natasja

20 Juli 2022

Prachtig badkamerontwerp: 10 interieur ideeën om te bewonderen
Advertisement

Het inrichtingen van woningen kan veel voldoening geven, en wanneer je een grote en lichte ruimte hebt, is het zonde om die te verspillen aan saaie inrichtingen. Ook de badkamer kan een ruimte worden met een geraffineerde uitstraling, met kleuren en materialen die leven geven aan een omgeving die tot ontspanning kan inspireren. Het is tenslotte de kamer waar we voor onszelf zorgen, en het is fijn om ervoor te zorgen dat die ons verwent door telkens weer een gezellige ruimte te worden.

Hieronder vind je enkele voorbeelden van populaire badkamermeubels, ook samengesteld door ontwerpstudio's die het beste uit elke ruimte hebben weten te halen, ook volgens enkele populaire trends van de laatste jaren.

Advertisement
ManiaforBeatles/Reddit

ManiaforBeatles/Reddit

Deze badkamer met een terracotta zeshoekige tegelvloer is het werk van ontwerpstudio Emily Pueringer. Het ligt in Minnesota (Maple Plain, Hennepin County), en is een mooie samensmelting van stijlen: de bekleding rond de spiegels met majolicategels past goed bij het lichte houten meubilair, het vrijstaande bad met een vintage look waardoor je buiten van het landschap kunt genieten: het is duidelijk geïnspireerd op lijnen van weleer maar met moderne oplossingen.

Advertisement
ManiaforBeatles/Reddit

ManiaforBeatles/Reddit

Metrotegels, wit met zwarte voegen, zijn de laatste jaren een grote trend in interieurdesign, vooral in keukens en badkamers. Ze zijn erg populair in douchecabines, als achtergrond voor de donkere profielen van glazen wanden. Dit is ontworpen door Crisp Architects voor een gerenoveerde boerderij in het noorden van New York.

ManiaforBeatles/Reddit

ManiaforBeatles/Reddit

Ook hier metrotegels, maar deze keer in een gedurfd olijfgroen: gedurfder dan het saliegroen dat zo populair is, moet met deze tint groen verstandig worden omgegaan. Het project van Kate Walker Design toont ons een badkamer met essentiële meubels, die je doen denken aan de koelte van de natuur. Het is gevestigd in een bungalowhuis in de buitenwijken van Melbourne, Australië.

ManiaforBeatles/Reddit

ManiaforBeatles/Reddit

Door de nautische stijl te combineren met de vintage smaak van metrotegels, wordt een blauwe wandbekleding aan de onderkant van witte muren de ideale achtergrond voor een elegant decor dat doet denken aan badplaatsen van vroeger. Ontwerp door Victoria Ford, North Carolina.

ManiaforBeatles/Reddit

ManiaforBeatles/Reddit

En als er behang werd gebruikt in plaats van tegels of majolica? Dit is het idee van Adam Ellis van Chartered Practice Architectsl voor een gerenoveerd Victoriaans huis in Londen.

Advertisement

Zuivere vormen, een combinatie van zwart en wit, en in het midden een jacuzzi dat als een zwembad in de architectuur lijkt te zijn ingebed. https://www.instagram.com/mymodern.interior/?utm_source=ig_embed&ig_rid=2199c845-7c59-4ed3-b125-5e346aa63b32

Marmer en metalen kranen: een combinatie die overdreven lijkt, maar als de vormen puur en essentieel zijn, is er geen risico op overdrijven. https://www.instagram.com/studio_hinton/?utm_source=ig_embed&ig_rid=2b6f4980-d4b5-4efd-8f50-1e93faa72789

Advertisement

Grijs en roze: een kleine badkamer die een waar juweeltje van minimal design is. https://www.instagram.com/interior_bylee/?utm_source=ig_embed&ig_rid=6f05dfbf-6e4b-43b4-a24a-ed56320fd2d7


Nog een idee voor een kleine maar gezellige badkamer, compleet met planten die boven de badkuip hangen. https://www.instagram.com/theeastldnstylist/?utm_source=ig_embed&ig_rid=0e8a46ad-b5c0-42e5-8f27-64b888ddaebc

Hoe ziet jouw droombadkamer eruit?

Advertisement