Gehaakte zomertopjes voor meisjes: laat je inspireren door de vele frisse en kleurrijke patronen!

door Natasja

14 Juni 2022

Gehaakte zomertopjes voor meisjes: laat je inspireren door de vele frisse en kleurrijke patronen!
Advertisement

Tanktops, tunieken, poncho's met gaatjes en nog veel meer: ook voor kinderen is het mogelijk de haaktechniek te gebruiken om dergelijke kledingstukken te maken die perfect zijn voor de zomer.

Fris en kleurrijk, haakwerk gemaakt met zachte steken, die een stof creëren die niet te dik en te zwaar is, zijn echt ideaal voor het warme seizoen. Je kunt je uitleven met de keuze van katoen (of misschien linnen, maar niet alleen!) en de kleur die het best past bij het ontwerp van het kledingstuk, maar vooral bij de kleuren van het model dat je creatie uiteindelijk zal dragen! Laat je inspireren door deze ideeën voor betoverende zomertopjes.

Advertisement
eandpcrochet.com

eandpcrochet.com

Fris en zomers, dit topje is heel licht: een trapeze topje dat meestal hoog gebreid is en dan versierd met franjes die de voorkant van de buste bedekt, terwijl de achterkant onbedekt blijft. Een veter aan de hals en een geknoopt exemplaar op de rug sluiten het geheel af, ook perfect voor het strand! Een project van kleine afmetingen, zonder moeilijke steken: het is snel klaar en je kunt je uitleven met de kleuren!

Advertisement

Een t-shirt met hele korte mouwen, zodat het bijna op een tuniek lijkt. Ook hier is de afwerking niet al te ingewikkeld, maar uiteindelijk ontstaat een geperforeerd ruitpatroon dat het best tot zijn recht komt met eenkleurig garen en misschien ook in neutrale tinten. Als je eenmaal het exemplaar voor een klein meisje hebt afgemaakt, wil je waarschijnlijk de maten aanpassen om er ook een voor jezelf te maken!

coolcreativity.com

coolcreativity.com

Deze top is een beetje tussen een minijurk en een lange tuniek zonder mouwen in en is superveelzijdig. Je kunt hem helemaal naar wens aanpassen door de kleurencombinatie van de V-strepen te kiezen. Als je het over de rand blijft werken, wordt het een volwaardig zomers mini-jurkje met een toelopende onderkant.

hearthookhome.com

hearthookhome.com

Deze geperforeerde poncho, die zacht en zeer comfortabel is, is een ander kledingstuk dat op veel verschillende manieren en op veel verschillende momenten kan worden gebruikt. Het kan een lichte trui vervangen wanneer het net iets koeler is, worden gecombineerd met tanktops voor een veelzijdige look of zelfs een strandjurk worden.

sweeteverlyb.com

sweeteverlyb.com

Een topje dat tot voorbij de taille komt en zacht verbreedt: het is geribd en versierd met eenvoudige details aan de randen, waardoor het ook geschikt is om te dragen bij iets belangrijkere gelegenheden.

Advertisement
hookedonhomemadehappiness.com

hookedonhomemadehappiness.com

Een tuniek om alleen te dragen of over enkele tanktops of t-shirts: de afwerking is eenvoudig, de stijl een beetje boho. Het is aan jou om te beslissen of je garen in één kleur wilt gebruiken of verschillende tinten wilt combineren.... Of misschien een compromis vinden met een mix.

Een andere crop top geknoopt in de nek en de rug vrij gelaten, met franjes op de buik. Hier echter bestaat het lijfje uit samengevoegde panelen versierd met contrasterende bloemen: ook dit lijkt alle lichtheid en vrijheid van de zomer uit te stralen!

Advertisement

En wat te denken van een comfortabele mouwloze tuniek met wijde armsgaten en zijprofielen versierd met pompons? Misschien zou het ook mooi zijn met een monochroom garen, maar het is beslist zo'n eenvoudig patroon dat je je ook kunt wagen aan regenboogtinten of combinaties van verschillende kleuren, vind je niet?

Heb je al eens kinderzomerkleding gehaakt?

Advertisement