Gewone voorwerpen komen tot leven met eenvoudige tekeningen: ontdek de grappige visies van deze kunstenaar

door Natasja

26 Juni 2022

Gewone voorwerpen komen tot leven met eenvoudige tekeningen: ontdek de grappige visies van deze kunstenaar
Advertisement

Zijn naam is Javier Pérez, maar op sociale media kun je hem vinden als cintascotch. Hij is een Zuid-Amerikaanse kunstenaar die werkt als grafisch ontwerper, audiovisuele inhoud produceert en samenwerkt met het digitale agentschap 'Cafeína' in Ecuador. Zijn klanten zijn onder meer Samsung en Harvard Business Review, maar wat maakt Javier Pérez zo interessant? Onder de werken die hij online promoot, zijn de zeer eenvoudige tekeningen beroemd geworden die hij combineert met heel gewone voorwerpen, het soort dat je elke dag gebruikt zonder er al te veel aandacht aan te besteden.

Door zijn creatief gevulde ogen worden deze alledaagse producten onderdeel van grappige illustraties, met 2D-tekeningen met eenvoudige en essentiële lijnen die het op het papier geplaatste voorwerp in iets onverwachts veranderen. Naar schakelaars kijken zag hij koala's, van een boek maakte hij een piano en van een croissant een opgekrulde hond. Zijn motto is "Creëer elke dag, ongeacht je vaardigheden!". Hieronder ziet je wat van zijn werk.

Advertisement

Een geurige, bladerige croissant deed hem denken aan de vorm van een opgekrulde hond, en hij legde het gebakje gewoon op het papier en trok vervolgens de lijnen van de slapende puppy om een schattige illustratie te maken.

Advertisement

Zou je een basketbalnet in een vingerhoedje zien? Hij wel, en voegde toen een beetje oranje wol toe voor de bal die klaar was om te scoren.

Een boek met de kaft omhoog is een vleugel, compleet met een pianist uit een ander tijdperk.

Een halve avocado met de pit nog in het vruchtvlees, en ondersteboven gekeerd: het werd de minimalistische reproductie van Munch's beroemde serie schilderijen, De Schreeuw.

Advertisement

Javier vertelt (https://www.boredpanda.com/using-everyday-objects-to-make-illustrations-cintascotch/) dat hij verschillende wedstrijden heeft gewonnen voor posters, affiches, illustraties en geanimeerde inhoud. Het zijn zijn experimenten op Instagram die hem wereldberoemd hebben gemaakt, deze waar hij illustraties en echte objecten combineert. Zijn bedoeling is om mensen een "pauze te geven in de verzadiging van de fotografie" in het algemeen.

Zo werkte hij samen met Volkswagen, Cosmopolitan, 7UP, Samsung, National Geographic en nog veel meer.

Advertisement

"Mijn werk is heel eenvoudig en minimalistisch. Ik hoop dat je het leuk vindt!" zei Javier Pérez. Je kunt zien wat hij allemaal kan op zijn website (https://cintascotch.com/) of zijn Instagram (https://www.instagram.com/cintascotch/)- en Facebook (https://www.facebook.com/javierperezestrella/)-profielen.

Vind jij het leuk?

Advertisement