Bakstenen muren en randen voor de bloemperken: laat je inspireren door deze geweldige ideeën

door Natasja

05 Juni 2022

Bakstenen muren en randen voor de bloemperken: laat je inspireren door deze geweldige ideeën
Advertisement

Hoewel het zo is dat het vinden van innovatieve en onverwacht ontworpen oplossingen het uiterlijk van meubilair in huis en tuin kan verbeteren, is het ook zo dat soms de oplossing die het beste bij een ruimte past, de meer traditionele oplossing kan zijn. Dus, in het geval van de alternatieven om uit te kiezen om bloemperken af te bakenen en op te richten met muren in groene gebieden van de tuin, kan het zo zijn dat er niets beters is dan eenvoudige bakstenen.

Als je dan bedenkt dat in werkelijkheid zelfs eenvoudige voorwerpen als baksteen op iets minder conventionele manieren kunnen worden gebruikt, of in ieder geval een verscheidenheid aan stijlen kunnen bieden, afhankelijk van de materialen en kleuren die ze kenmerken, dan is het niet eens een afgezaagd en saai idee om ze te kiezen als de hoofdrolspelers in je tuin.

Advertisement

De typische kleur van bakstenen, de roodachtige, gaat altijd goed samen met allerlei bloemen en bladeren - net als terracotta.

Advertisement

Maar om het thema af te wisselen, kan je ook kiezen voor een bepaalde steensoort (en kleur) die in bakstenen is gehakt, en daarmee de tussenmuren van de verhoogde bedden bouwen.

Als daarentegen de kleur die het best bij de tuin past, uiteraard ook rekening houdend met de stijl van het huis, grijs is, is dat geen probleem! Er zijn stenen bakstenen en zelfs beton in alle soorten.

Bakstenen integreren goed met houten elementen.

En ook als je denkt aan soorten bestrating, vloerbedekking of bodembedekking, zijn er maar weinig die niet met bakstenen kunnen worden gecombineerd: je hoeft alleen maar het materiaal te vinden met de meest geschikte kleurschakering.

Advertisement

Muren bouwen met bakstenen maakt het mogelijk om alle vormen van borders te creëren en ook om nissen, treden, trappen in te voegen.

In hogere muren zijn er altijd op regelmatige afstanden ruimten tussen de bakstenen: dit zouden holten kunnen worden die kunnen worden opgevuld met planten die geschikt zijn voor rotstuinen!

Advertisement

Het zijn ook perfecte materialen voor vlakke, op grondniveau, borders.

En om gebogen lijnen te maken, kun je lijnen kiezen die in elkaar passen met afgeronde inhammen.

Advertisement

Een rij bakstenen die schuin zijn geplaatst met daarin het bloembed en een strook andere platte stenen waarmee ook de graskanten met de maaier kunnen worden gemaaid zonder de bloembedden te beschadigen of de bosmaaier te moeten gebruiken.


En voor een andere, maar toch betaalbare border (van de verschillende soorten stenen voor borders zijn bakstenen misschien wel het goedkoopst en het duurzaamst), stop je ze gewoon diagonaal in de grond!

Vind je de borders gemaakt van bakstenen mooi?

Advertisement