Houten kisten om de woonkamer te versieren: 11 ideeën om te kopiëren

door Natasja

26 Mei 2022

Houten kisten om de woonkamer te versieren: 11 ideeën om te kopiëren
Advertisement

Met houten kratten inrichten is een van de DIY mode die altijd grote verrassingen in petto heeft: afhankelijk van het soort kisten dat wordt gebruikt en het doel waarvoor ze worden gebruikt, kunnen ze worden gebruikt om vele verschillende meubelstukken te maken, of meer eenvoudigweg accessoires worden voor inrichtingen met een uitgesproken rustieke smaak.

De kisten die je in meubelzaken koopt zijn handig, maar ook die gebruikt worden voor o.a. fruit, wijn zijn prima. Het is een veelzijdige vorm van recycling en geschikt voor iedereen die een beetje wil doe-het-zelven. Je hoeft alleen maar het juiste idee te vinden: hieronder zie je verschillende ideeën om de woonkamer op een creatieve manier in te richten.

Advertisement

Wil je de achterkant van de bank versieren die anders kaal zou blijven? Dit wordt meestal gedaan met lange, dunne consoletafels, die je ook zou kunnen maken met houten kisten en een oud luik!

Advertisement

Als je er een hebt die stevig is en nog een deksel heeft (zoals een wijnkist), kan hij op de salontafel in de woonkamer geplaatst worden om hapjes in te doen voor gasten.

Van de stevigere exemplaren kun je poefen maken voor extra gasten, die je dan in/onder het salontafeltje kunt verstoppen als je ze niet nodig hebt.

Gestapeld op elkaar, en geschilderd in een kleur die past bij de rest van het meubilair (wit is bijna altijd goed, maar ook verschillende kleuren natuurlijk hout), kunnen ze een mooie en praktische scheidingswand worden.

Bevestigd aan de muur, bieden ze ruimte als originele rekjes, en verfraaien ze bovendien de muur met weinig geld.

Advertisement

Als ze groot genoeg zijn, zijn ze perfect om dekens, kussens, tijdschriften enz. in op te bergen: een alternatief voor de gebruikelijke manden.

En als je ze toch als opberghouders gebruikt, kun je ze misschien beter uitrusten met pootjes om ze van de vloer te houden. In dat geval zouden ze ook plantenpotten kunnen bevatten.

Advertisement

Als je ze stapelt, heb je ook handige bijzettafeltjes om naast banken en fauteuils te zetten. En ze hebben binnenin ruimte voor het opbergen van o.a boeken.

Slechts een paar zijn genoeg voor een goedkope, maar ruime en handige DIY hoekboekenkast.

Advertisement

En waarom geen kistenbrug die de deur omlijst?

Of een boekenkast die een hele muur beslaat!

Heb jij al houten kisten gebruikt in je interieur?

Advertisement