Heeft een kamer een radicale make-over nodig? Vind de juiste inspiratie

door Natasja

24 Mei 2022

Heeft een kamer een radicale make-over nodig? Vind de juiste inspiratie
Advertisement

Soms komt het voor dat je rondkijkt in een kamer die nu ouderwets lijkt en met een inrichting die getekend door de tijd is, maar waaraan je zo gewend was geraakt dat je niet weet waar je moet ingrijpen om hem radicaal te veranderen. Dan zijn er de gevallen waarin je een huis overneemt dat zelfs gedeeltelijk op een onsamenhangende en onaangename manier is ingericht, en dan moet je uitzoeken wat te houden en wat weg te doen: als je de ruimte helemaal leeg maakt, waar moet je dan opnieuw beginnen?

Er zijn online communities waar gebruikers hun succesvolle projecten delen, die als inspiratie kunnen dienen voor iedereen: woonkamers, badkamers en keukens komen weer tot leven en worden eindelijk moderne omgevingen. Bekijk hieronder enkele voorbeelden.

Advertisement
marvelous-platypus/Reddit

marvelous-platypus/Reddit

Alles moest worden ingericht in deze lege kamer, zonder de accentmuur op te geven. Bredere vloerlatten, een groot vloerkleed en meubilair in natuurlijke tinten, evenals een paar planten en gordijnen, zorgden voor een comfortabele woonkamer.

Advertisement
badmammajamma19/Reddit

badmammajamma19/Reddit

Een ouderwetse kleerkast is omgetoverd tot een fantastisch barmeubel in vintage-look met binnenin hangende lampjes.

Ok-Huckleberry476/Reddit

Ok-Huckleberry476/Reddit

Je kunt bijna niet geloven dat het dezelfde kamer is! Wat lijkt op een kelder waar vroeger oude banken rommelig stonden opgesteld, is een lichte en goed georganiseerde woon- en eetkamer geworden.

izzzziie/Reddit

izzzziie/Reddit

Een keuken die een paar decennia vooruit is gesprongen: geen zichtbare tegels meer op de aanrechten of die saaie, treurige kleur, maar helder wit gecombineerd met warme houttinten.

JadeR86/Reddit

JadeR86/Reddit

De wasruimte kan met een beetje extra zorg een juweeltje worden: door de muur te schilderen, wandkasten, laden en een plank boven de apparaten toe te voegen, is er genoeg ruimte om alles op te bergen en de was zo goed mogelijk te doen.

Advertisement
Immediate-Nothing-46/Reddit

Immediate-Nothing-46/Reddit

Hier is de muur omgetoverd, onder het voorwendsel de ventilator van de airconditioner te willen verbergen: men heeft hem niet alleen afgedekt, maar het werd een gelegenheid om planken op een aangenamere manier te schikken.

decoapartment/Reddit

decoapartment/Reddit

Ook hier een moderene keuken met een totale make-over: niet alleen de meubels zijn veranderd, maar ook de wandbekleding (van tegels naar stuckwerk) en de vloer (van tegels naar hout).

Advertisement
lucia_eoy/Reddit

lucia_eoy/Reddit

Een lege, anonieme binnenplaats is een schattige buitenwoonkamer geworden: ze hebben uit het niets een nieuwe leefruimte gecreëerd!

DIY_Lion/Reddit

DIY_Lion/Reddit

Geel op de muren, vooral wanneer het een verzadigde, geladen tint is, is een van de meest onmogelijke kleuren om te beheren - vooral in een badkamer. Beter om over te gaan op wit en wat detail aan de meubels toe te voegen.

Advertisement
Datelesspizza/Reddit

Datelesspizza/Reddit

De keuken was nogal anoniem, maar niet vervallen. Naast het opknappen van het meubilair en de vloer was de ingreep op het met tegels bedekte deel van de muur een goed idee: voorheen waren de tegels groter en vooral zo gerangschikt dat ze aan weerszijden van het raam verschillende hoogten bereikten, vervolgens werden het metrotegels die een ordelijke en evenwichtige backsplash vormden.

Zitten er ideeën bij die nuttig voor jou kunnen zijn?

Advertisement