De natuur in de inrichting: laat je inspireren door eenvoudige DIY-projecten om je huis te verfraaien

door Natasja

27 Mei 2022

De natuur in de inrichting: laat je inspireren door eenvoudige DIY-projecten om je huis te verfraaien
Advertisement

Een beetje natuur in huis halen is een manier om het gezelliger en aangenamer te maken, en op de een of andere manier levendiger. Het is iets dat kan worden gedaan in elke inrichtingsstijl, zelfs de meest moderne en minimalistische, als je maar de juiste manier vindt. Hoe een natuurlijk element in huis te halen? De eerste methode is zeker het toevoegen van enkele planten - een onmisbaar element in de binnenhuisinrichting. Maar kiezen voor natuurlijke materialen die zo weinig mogelijk bewerkt zijn, is ook een idee.

Houttakken, maar ook voorwerpen die op het strand verzameld kunnen zijn, zoals schelpen en dergelijke (vergeet echter niet dat dit meestal verboden is, en in geschikte winkels moet worden gekocht), kunnen in feite worden gebruikt om mooie en nuttige accessoires en inrichtingselementen te maken.

Advertisement

Een dikke, stevige tak, misschien goed ontschorst, kan aan de muur worden bevestigd om een originele kapstok te worden.

Advertisement

Ook hier kan de tak, opgehangen aan het plafond met touwen, de steun worden waaraan hangende plantenbakken kunnen worden opgehangen, zoals die welke met macramé geweven touw worden ondersteund.

Als je de tak daarentegen met een eenvoudige spijker en een aan de uiteinden geknoopt touw aan de muur hangt, wordt het een soort rail die je zoals je maar wilt kunt gebruiken: je hoeft alleen maar haken toe te voegen die breed genoeg zijn om er iets aan op te hangen.

Als je daarentegen veel schroeven met haakjes op deze takken rijgt, ook kleinere, kun je sieraden zoals armbanden en halskettingen ordenen, klaar voor gebruik.

Een beeld in huis? Het is niet alleen iets voor mecenassen die kunstenaars opdrachten geven: je kunt ook takken gebruiken waarvan je de vorm mooi vindt, geplant in beton, en je hebt iets om het huis met originaliteit te versieren (en het kunnen allemaal kerstbomen en zelfs paasbomen worden om te versieren).

Advertisement

De helft van een kokosnoot die groot genoeg is, ontdaan van de buitenste schil, is een uitstekende hangende plantenbak: perfect voor veel vetplanten.

Elke schelp kan een prachtige kaars worden: je hoeft alleen maar het midden van een kaarsje met de lont te nemen en die in de lege schelp te doen, de rest van de was in de kaars te smelten en die in de schelp te gieten.

Advertisement

Een ander materiaal dat van pas komt voor diverse DIY projecten zijn rivierkiezels: bijvoorbeeld onderzetters en onderzetters. Je moet platte kiezelsteentjes van min of meer dezelfde grootte kiezen en ze als een mozaïek op een steun van kurk of ook vilt plakken.

Hetzelfde geldt voor tapijten voor gebruik in huis, waarbij misschien de voorkeur wordt gegeven aan een onderlaag van kurk of plastic.

Advertisement

Had je ooit gedacht dat zee-egels samengevoegd tandenborstelhouders konden worden?

Of ook een grote schelp, zo een die vaak gekocht wordt als reissouvenir. En ook voor kwasten zou het een mooie houder kunnen zijn!

Zou je het leuk vinden om natuurlijke elementen te gebruiken om te decoreren?

Advertisement