Personaliseer je stijl met comfortabele gehaakte tassen!

door Natasja

25 Mei 2022

Personaliseer je stijl met comfortabele gehaakte tassen!
Advertisement

Je hebt nooit genoeg tassen: het is moeilijk een universele waarheid als deze te ontkennen. Er zijn er zoveel tassen die je opvallen als je door je sociale feeds scrolt, of die je misschien opvalt als je over straat loopt... Maar je vindt niet altijd de tas die perfect bij je past. Het is altijd een kwestie van persoonlijke stijl, en misschien is een DIY creatie de gemakkelijkste manier om uitdrukking te geven aan jouw persoonlijke smaak.

Er zijn vele technieken om handtassen te maken, en een van de gemakkelijkste om te leren is misschien wel haken: in de overgrote meerderheid van de gevallen wordt bij de projecten die nodig zijn om accessoires te maken, gewerkt met basissteken. Laat je inspireren door de onderstaande ideeën.

Advertisement
Tutorial via ravelry.com

Tutorial via ravelry.com

Een handtas die doet denken aan de reistassen van vroeger, met een harde opening waardoor alles wat erin zit gemakkelijk terug te vinden is. Met eenvoudige steken maak je de buitenkant, werk je de hengsels en de accessoires, terwijl je binnenin dan alles omzoomt met een mooie contrasterende stof die misschien een leuke kleurrijke verrassing wordt als je de tas openmaakt!

Advertisement
Tutorial via lulostitchco.com

Tutorial via lulostitchco.com

Als je daarentegen houdt van een tas met meer eenvoudige en geometrische lijnen, die enigszins doet denken aan de vele zeer elegante modellen van verschillende luxe modehuizen, kun je de vormen namaken met een gehaakte creatie. Ook hier zijn de steken zeer eenvoudig, om niet af te leiden van de zuiverheid van het patroon. De tas is echter zachter, een variant van de tote bags die in de zomer goed van pas komen. Bovendien is het dikker met een dicht weefsel dat geen binnenvoering nodig heeft.... Maar niets verbiedt het toe te voegen.

Tutorial via stitching-together.com

Tutorial via stitching-together.com

Heb je liever een ronde handtas in een compacter formaat? Het is een meer parmantig en leuk accessoire voor elke dag.

Tutorial via yourcrochet.com

Tutorial via yourcrochet.com


Het is langer en zachter, maar ook deze tas is niet hard door metalen of houten elementen, en wat het stevig maakt is de keuze van een zeer dik garen, noodzakelijkerwijs gewerkt met basissteken om er niet te ingewikkeld uit te zien.

Het geeft echt het idee dat het een heleboel voorwerpen kan herbergen!

Om je handtassen te verrijken met iets meer verfijnde details, kun je ook overwegen om voor de hengsels andere materialen te gebruiken dan hetzelfde garen dat voor de rest van de tas wordt gebruikt. Leer, bamboe, touw... Er zijn zoveel mogelijke keuzes!

Advertisement
Tutorial via tlycblog.com

Tutorial via tlycblog.com

Een bucket bag met een ronde bodem, klein maar ruim, voor een zorgeloze zomer, maar eventueel met intensere en fluweelzachtere kleuren kan deze tas het hele jaar worden gebruikt!

Heb je wel eens tassen gehaakt?

Advertisement