Bloemen en planten bij de ingang van je huis om gasten stijlvol te verwelkomen: enkele ideeën om te kopiëren

door Natasja

19 Mei 2022

Bloemen en planten bij de ingang van je huis om gasten stijlvol te verwelkomen: enkele ideeën om te kopiëren
Advertisement

Kijk naar de hoofdingang, of eventueel ook een secundaire ingang: als je alleen een deuropening ziet en die misschien leeg lijkt, ontbreken er waarschijnlijk plantenbakken. Potten toevoegen waaruit groen gebladerte opduikt, onderbroken door enkele kleurige bloemen is altijd een mooi idee om de ingang stijlvol te verfraaien, voor elke gast maar nog meer voor degenen die in die ruimte wonen.

Planten en bloemen maken ruimtes mooier en die ruimtes lijken onmiddellijk meer geleefd, gezellig en leefbaar. En dit geldt ook voor de ingang van het huis, die zich dankzij planten en bloemen op de best mogelijke manier presenteert. Laat je inspireren door de onderstaande ideeën.

Advertisement

Het eerste idee waar je aan kunt denken zijn grote plantenbakken, oftewel grote potten die aan één of beide zijden van de deuropening worden geplaatst. Als de deuropening toegankelijk is na het beklimmen van een paar treden, kunnen de plantenbakken ook aan beide voeten van de trap staan: dit is een zeer elegante keuze die zowel geschikt is voor belangrijke herenhuizen als voor kleinere huizen.

Er zijn hoge plantenbakken met slanke en verfijnde lijnen, maar ook volumineuzere vazen of terracotta amforen. Ook omgebouwde vaten en nog veel meer: kortom, een paar dezelfde of bij elkaar passende plantenbakken kan duizend aspecten hebben, er is voor elk wat wils.

Advertisement

Als je geen ruimte op de vloer wilt innemen, kunnen plantenbakken aan de muur aan weerszijden van de deur of rechtstreeks op de deurlijsten zelf een goed compromis zijn.

Meestal zet je in grote potten planten die hoog worden, maar als je liever niet dat soort veeleisende planten wilt hebben, vul je ze gewoon met een lagere compositie (ook van eenjarigen) en creëer je vervolgens hoogte met decoratieve takken.

Ook de zogenaamde bloementorens zijn erg populair: hierbij worden verschillende potten van hetzelfde ontwerp, maar van steeds kleinere afmetingen, op elkaar gestapeld. De bloemen worden in alle potgrond gezet die zichtbaar blijft!

Dan zijn er nog talloze ideeën voor liefhebbers van rustieke opstellingen: denk aan elk oud, versleten voorwerp dat je in huis of in de tuin hebt en je kunt er waarschijnlijk wel een of andere plantenbak van maken.

Advertisement

Anders is ook de klassieke keuze van smeedijzeren pothouders en voetstukken altijd goed.

Maar als je het aandurft, is een oude ladekast die tot leven komt met planten die uit al zijn hoekjes en gaatjes ontspruiten, zeker indrukwekkend.

Advertisement

De ladder met bloemenvazen is ook erg schattig.

En als je van vetplanten houdt, zou je ze in een koffer kunnen zetten.

Hoe heb jij de ingang van je huis verfraaid?

Advertisement