Heb je er ooit aan gedacht je huis in te richten door de trommel van een oude wasmachine te recyclen?

door Natasja

16 Mei 2022

Heb je er ooit aan gedacht je huis in te richten door de trommel van een oude wasmachine te recyclen?
Advertisement

De wasmachine gaat kapot, repareren is niet de moeite waard, en iemand zal hem moeten wegbrengen en als grofvuil behandelen. In dergelijke gevallen kan je je afvragen of er nog iets te redden valt, en verrassend genoeg zou het antwoord bevestigend kunnen zijn. Het is namelijk mogelijk de metalen trommel van deze apparaten te bewaren, die met een beetje fantasie en handigheid het leven zal schenken aan extravagante maar mooie meubels en inrichtingsaccessoires.

Zonder de vorm te veranderen of hem noodzakelijkerwijs te verven, kan die geperforeerde metalen cilinder een lamp, een salontafel, een zitmeubel en nog veel meer worden: ontdek op hoeveel manieren je de trommel van een oude wasmachine kunt recyclen.

Advertisement

Gemonteerd op een driepoot en voorzien van een krachtige gloeilamp binnenin, zal het een absoluut fascinerende staande lamp worden.

Advertisement


Hij kan ook een plafondlamp worden, het soort lamp dat schaduwen in de kamer projecteert, als je dat niet stoort.

En ook hier op het gebied van binnenverlichting, zou het een uitstekende hangende plafondlamp zijn, perfect in contexten ingericht in een industriële stijl. En het schilderen in verschillende kleuren kan hem nog mooier maken.

Als je het metaal behandelt met wat beschermende vernis om te voorkomen dat het buiten gaat roesten en bederven, kun je er zelfs een uniek soort tuinverlichting van maken.

Een van de populairste en eenvoudigste projecten is om het te gebruiken als een vuurpot voor buiten.

Advertisement

Als je er metalen tussenschotten in doet, kan het een memorabele wijnkast worden.

En gezien de stevigheid zal hij ook perfect geschikt zijn om hout te bewaren voor gebruik in kachels en open haarden in huis.

Advertisement

Rust hem uit met poten en planken van verschillende soorten en materialen: er zullen veel verschillende salontafels ontstaan.

En je zou de ruimte binnenin ook kunnen gebruiken om voorwerpen op te bergen, met een klep die aan de zijkant open kan.

Advertisement

Als je hem zou uitrusten met poten en er een op maat gemaakt rond kussen op zou leggen, zou je een stevige zitplaats hebben voor gebruik op een veranda eventueel.

Als je wilt overdrijven: maar liefst drie trommels op metalen steunen gestapeld om een werkelijk ongelooflijke kast met meerdere compartimenten te creëren.

Deze projecten zijn origineel maar zeer pakkend: zou je ook dergelijke elementen willen maken?

Advertisement