Altijd op zoek naar extra ruimte? Help jezelf met praktische accessoires en inrichtingselementen

door Natasja

11 Mei 2022

Altijd op zoek naar extra ruimte? Help jezelf met praktische accessoires en inrichtingselementen
Advertisement

Hoe meer tijd je in een huis woont, hoe meer voorwerpen je overal in propt: tussen noodzakelijke voorwerpen en aankopen die met de jaren toenemen, is het onvermijdelijk dat je vroeg of laat geconfronteerd wordt met rommel in een of andere kamer of meubelstuk dat moet worden opgelost.

Voordat je gedwongen wordt tot een drastische grote opruimklus, kun je enkele accessoires of meubels gebruiken waarmee je de ruimte in huis, die verkeerd gebruikt is, beter kunt benutten. Verschillende soorten planken en houders kunnen dè oplossing zijn!

Advertisement
Amazon

Amazon

Organizers zijn altijd het overwegen waard: er zijn er die aan de armleuningen van fauteuils en banken kunnen worden gehangen om alle afstandsbedieningen op te bergen die je in de woonkamer gebruikt, maar er kunnen ook boeken en mobiele apparaten in worden opgeborgen om verschillende tafels leeg te maken.

Advertisement
Amazon

Amazon

Hetzelfde gebeurt in de slaapkamer, als er geen plaats meer is op het nachtkastje en dan kun je een bedzak gebruiken om aan de zijkant van het bed te hangen.

Amazon

Amazon

Er zijn ook opbergdozen om kleding en voorwerpen die niet vaak worden gebruikt op te bergen, vooral bij de seizoenswisseling: er zijn zachte dozen met binnenvakken waarin paren schoenen kunnen worden opgeborgen, maar eventueel ook andere kleding, om handig op te bergen onder het bed of misschien boven op een kast waar ze niet zichtbaar zijn, maar toch beschermd tegen stof.

Hoe wat vind je van multifunctionele meubels? Een spiegel, bijvoorbeeld, kan een schoenenrek verbergen.

Amazon

Amazon

In de kledingkast zijn er heel veel accessoires die je kunt gebruiken: van kleerhangers waarmee je veel voorwerpen op één plaats kunt ophangen tot vakkenverdelers en opbergtassen voor tassen en omvangrijke accessoires, die ook tussen de kleren kunnen worden gehangen om geen onoverzichtelijke stapel onder in de kast te creëren.

Advertisement
Amazon

Amazon

Er zijn dozen en opbergtassen voor praktisch elk voorwerp, zodat je geen tassen hoeft te gebruiken, en netjes en compact spullen kunt opbergen. Je maakt rationeler gebruik van de beschikbare ruimte en voorkomt dat voorwerpen worden beschadigd door stof en vuil.

Amazon

Amazon

Besteed aandacht aan alle ongebruikte ruimten tussen meubels en muren: misschien kun je ze opvullen met trolleys en smalle planken op wieltjes, zoals vaak het geval is in badkamers en keukens.

Advertisement

De ruimte rond het toilet kan ook worden ingericht met verschillende modellen meubels: hout, metaal, hars of PVC voor planken die voor ieder's smaak geschikt zijn.

Amazon

Amazon

Haken die aan de planken hangen, zorgen ervoor dat veel alledaagse voorwerpen in de keuken in een handomdraai kunnen worden gepakt. Bijvoorbeeld ontbijt- of koffiekopjes, die niet telkens uit de kasten moeten worden gehaald als ze nodig zijn, zodat ook andere voorwerpen op hun plek kunnen worden opgeborgen.

Advertisement
Amazon

Amazon

Er zijn ook extra laden en planken voor in de koelkast, om te vermijden dat er stapels voedsel worden gemaakt die dan samengeperst worden.

En soortgelijke oplossingen bestaan voor boekenkasten voor gebruik in huis of ook op kantoor.

Op het keukenaanrecht kun je de verticale ruimte benutten met een paar eenvoudige verhoogde mobiele planken.

Advertisement

Wat betreft werkbladen, tafels, bureaus en zelfs hulpmiddelen zoals de strijkplank: als er weinig ruimte is, overweeg dan opvouwbare opties die in zichzelf kunnen worden gesloten of tegen de muur kunnen worden opgevouwen.

Wat zijn jouw favoriete ruimtebesparende oplossingen?

Advertisement