Laat je zomergevoel de vrije loop met 5 haakpatronen voor tassen voor alle leeftijden

door Natasja

13 Mei 2022

Laat je zomergevoel de vrije loop met 5 haakpatronen voor tassen voor alle leeftijden
Advertisement

In de zomer hebben we zin om sandalen, lichte kleren en ook handige, open tassen aan te doen of te gebruiken: het zijn allemaal symbolen van het warme seizoen, met zonnige dagen waardoor je lekker buiten kunt wandelen, eventueel op het strand.

Een tas voor deze tijd van het jaar zal dus comfortabel te dragen zijn, verlevendigd met felle kleuren en misschien zelfs open of met sluitingen die zeker niet regenbestendig zijn. Hieronder staan een aantal haakpatronen, waaronder een paar die geschikt zijn voor kinderen - maar niet alleen!

Advertisement
Tutorial via crochetforyoublog.com

Tutorial via crochetforyoublog.com

Zeer kleurrijke en zachte tasjes, perfect als accessoires voor kleine meisjes, en ook een leuk cadeau-idee om te personaliseren.

Je gebruikt een 5 1/2 haaknaald, stokje en half stokje en voegt dan een knoop en eventueel wat kralen toe om de tas te versieren. Het is een eenvoudig project, maar met verschillende kleurencombinaties is het ook leuk voor volwassenen!

Advertisement
Tutorial via blackstone-designs.com

Tutorial via blackstone-designs.com

Nog een schattig idee voor kleine meisjes, en perfect voor de zomer: een tas in de vorm van een zonnetje, ideaal om mee te nemen naar het strand en op zomerse uitstapjes. Alles is uitgevoerd in één kleur, prachtig warm geel, maar niets belet je om verschillende kleuren te gebruiken voor de driehoekjes rond het centrale ronde lichaam, de stralen!

Ook hier worden knopen gebruikt, en misschien is het leuk om meer leuke en thematische knopen te kiezen. In de handleiding wordt ook het gebruik van een stijfsel spray aanbevolen, zodat de zak een stijvere vorm houdt. Naast de basissteken worden ook dubbel stokje en driedubbel stokje gebruikt.

Tutorial via yarnspirations.com

Tutorial via yarnspirations.comEen meer eenvoudige tas voor alle leeftijden, handig om mee te nemen bij warm weer, voor boeken, tablets, computers maar eventueel ook voor een snelle, kleine boodschap.

De tas heeft een dicht weefsel, waardoor hij sterk is zonder te zwaar te zijn, en de zeer elegante en eenvoudige vorm wordt versterkt door de keuze om slechts één kleur te gebruiken, maar niets weerhoudt je ervan om voor een color block te kiezen!

Tutorial via lakesideloops.com

Tutorial via lakesideloops.com

Als je een zachtere, ruimere tas wilt, dan is dit 'Auden'-patroon misschien iets voor jou. De verwerking van de te gebruiken steken is zeer eenvoudig: alleen vaste steken, soms twee samen, om de verhogingen in de rechte bochten te maken die de plooien van de tas vormen.

Tutorial via ravelry.com

Tutorial via ravelry.com

Een kleurrijke strandtas die onmiddellijk doet denken aan de zomers aan zee: voor deze tas is het beter raffia te gebruiken in plaats van katoen of andere garens, zodat het voorwerp beter bestand is tegen zand en zoute lucht. Naast de raffia zijn er verschillende accessoires om de tas af te maken, waaronder hengsels en versieringen!

Advertisement