Origineel en ruimtebesparend: richt je badkamer in met handige DIY handdoekhouders

door Natasja

06 Mei 2022

Origineel en ruimtebesparend: richt je badkamer in met handige DIY handdoekhouders
Advertisement

In elke kamer van het huis zijn er inrichtingsaccessoires die niet mogen ontbreken, en die bijdragen tot het bepalen van de esthetische stijl van de omgeving, maar ook tot het comfortabeler en leefbaarder maken ervan. In de badkamer is een van deze elementen de handdoekenhouder: je moet de handdoeken waarmee je je gezicht drogen, alsook de handdoeken die je gebruikt voor haar en lichaam, binnen handbereik hebben in de buurt van de wastafel of de douche en het bad.

Daarom kiezen wij altijd een haak, een rail, een plank of een ander meubelstuk om ze aan op te hangen, zodat ze gemakkelijk te vinden zijn en ook gemakkelijk kunnen worden opgeborgen. Naast de eindeloze voorstellen die je in meubelzaken en online vindt, kun je ook enkele projecten bedenken om zelf handdoekenhouders te maken, zoals die je hieronder ziet.

Advertisement

Een houten plank en dunne metalen beugels die over de lengte van de plank lopen: dit is het ideale model om alle opgerolde handdoeken klaar voor gebruik aan de muur te hangen.

Advertisement

Voor kleinere handdoeken kan een houten plank met handige haken (kies altijd onscherpe haken zodat ze de handdoeken niet vervormen) ook volstaan, en montage aan de muur naast de wastafel is een ruimtebesparend idee om te overwegen.

Als je een paar latjes hout hebt, kun je gemakkelijk een soort beugel maken om aan de muur te bevestigen, ook voor opgerolde handdoeken.

Een zeer economisch en ruimtebesparend idee is een handdoekenhouder met meerdere armen, dat verticaal loopt en alleen de ruimte tussen de deur en de muur inneemt. Het kan gemaakt worden van PVC-buizen.

Een andere plaats in de badkamer die niet rommelig is door deze elementen is de achterkant van de deur zelf, waar je een paar rails kunt monteren.

Advertisement

... Of, om de deur niet nog zwaarder te maken, kun je een soort ladder van touw en hout gebruiken.

Een detail is geïnspireerd door de natuur: een houten tak die aan de muur is bevestigd.

Advertisement

En voor wie van de industriële stijl houdt, zijn er heel veel ideeën om metalen buizen te gebruiken!

Houd je van shabby chic of een op het platteland geïnspireerde inrichting? Een vintage metalen mand is ideaal om opgerolde handdoeken in op te bergen, misschien net boven de rail waaraan de handdoeken worden gehangen die op dat moment gebruikt worden.

Advertisement

En ook hier voor de kleine handdoekjes, een metalen mandje maar hangend aan enkele haken aan de muur.

Heb je al eens soortgelijke accessoires gemaakt?

Advertisement