Richt je hele huis in met pallets: laat je inspireren door 12 geweldige ideeën

door Natasja

13 Mei 2022

Richt je hele huis in met pallets: laat je inspireren door 12 geweldige ideeën
Advertisement

Pallets zijn zo populair in de DIY wereld dat het idee van een met de hand gemaakt meubelstuk vaak synoniem is met een meubelstuk gemaakt van houten pallets. Hun stevigheid en het feit dat ze gemakkelijk kunnen worden gedemonteerd en weer in elkaar gezet, zijn de belangrijkste redenen voor hun succes bij al diegenen die graag zelf aan de slag gaan met DIY projecten.

Met het juiste idee kan je met pallets een DIY gepersonaliseerde versie maken van allerlei soorten meubels die veel duurder zouden zijn als ze in gespecialiseerde winkels werden gekocht. En het is niet per se zo dat ontwerpen van pallets alleen geschikt zijn voor tavernes of rustieke ruimtes: ze kunnen worden aangepast aan elk soort inrichting. Bekijk de onderstaande ideeën voor het inrichten van het hele huis.

Advertisement

Tot de meest populaire ontwerpen behoren salontafels, die op duizend manieren kunnen worden gepersonaliseerd.

Advertisement

En naast het op elkaar monteren van de pallets, kun je deze meubels ook maken door gedemonteerde en opgeknapte houten planken te gebruiken om verschillende vormen te creëren.

Ze zijn zeer geschikt om kleine rekken te maken die als boekenkast kunnen worden gebruikt en waarin ook planten kunnen worden geplaatst. En waarom deze compactere meubelstukken ook niet als nachtkastjes gebruiken?

Veel stukken pallets omlijst met houten planken: zo wordt een hele wand voorzien van een ruime boekenkast.

Met een enkele pallet doormidden gezaagd creëer je twee stevige planken met een rustieke uitstraling.

Advertisement

Als het op de juiste manier wordt opgeknapt, geschuurd en vervolgens geverfd met afwerkingsproducten die het eleganter maken, wordt een pallet een fantastische consoletafel.

Maar ook hout dat zijn nederige oorsprong verraadt, gemonteerd op een metalen onderstel, kan een fantastische consoletafel zijn.

Advertisement

Zeer goedkope bedconstructies: gebruik gewoon een platform gemaakt van pallets en plaats de matras erop.

Maar je kunt ze ook wat meer bewerken, bijvoorbeeld door het bedekken van het onderstel met planken zonder tussenruimtes en een hoofdeinde toe te voegen.

Advertisement

Wanneer de pallets rondom het onderstel ruimtes creëren, kunnen ze worden gebruikt voor opslag of je kunt ze versieren met verlichting.

Als je een grote, L-vormige bank met chaise longue wilt, is het maken van pallets de goedkoopste optie, maar niet minder mooi.

Advertisement

Ze zijn ook zeer geschikt om dergelijke meubels voor buiten te creëren: voor weinig geld kun je een terras inrichten voor heerlijke dagen en avonden in de open lucht!

Welke palletprojecten hebben jouw voorkeur?

Advertisement