DIY inrichting: 10 geweldige ideeën voor het creatief recyclen van houten kisten

door Natasja

07 Juni 2022

DIY inrichting: 10 geweldige ideeën voor het creatief recyclen van houten kisten
Advertisement

Met DIY inrichten betekent vindingrijk zijn in het vinden van creatieve oplossingen, vaak met behulp van materialen of het redden van onverwachte voorwerpen. Een trend die altijd populair is, is die van inrichtingsoplossingen gemaakt van gerecyclede houten kisten.

Het moeten de stevigste en de meest massieve kisten zijn, zoals die welke voor wijnflessen worden gebruikt of nu ook gemakkelijk te vinden zijn in vele meubelzaken, want ze zijn ook ideaal voor het inrichten van open rekken. Als je ze echter beschouwt als modulaire elementen die op veel verschillende manieren met elkaar kunnen worden gecombineerd, kun je ze gebruiken om verschillende soorten meubels te creëren, zoals de meubelen die je hieronder ziet.

Advertisement

Een voetenbankje komt in elke woonkamer van pas, en wanneer het gemaakt is van een zeer stevige houten kist wordt het ook een krukje voor een extra gast.

Advertisement

Een houten kist in zeer goede staat, in tweeën gedeeld, creëert een paar handige rekjes voor boeken en tijdschriften, ook geschikt om een leeshoekje te creëren in de kinderkamer of misschien om nog een paar gebruikte kookboeken of zelfs handleidingen of hulpmiddelen klaar te zetten in de kamer waar je je wijdt aan creatieve activiteiten.

Eenvoudig verspringend in de hoek van de kamer aan de muur bevestigd, zijn ze het DIY alternatief voor veel gelijksoortige designkastjes. En ze kunnen allemaal worden gepersonaliseerd met verf of DIY decoraties.

Je zou ze ook kunnen gebruiken om een nuttig kastje in een gang in te richten. Boeken, planten of zelfs schoenen zouden zo een plaatsje kunnen vinden in een nooit gebruikte hoek van het huis.

Een stapel stevige kisten kan dienen als steun voor de houten plank, zodat het een rustiek bureau wordt. En als de stapel kisten doorloopt boven de plank, zullen ze handig zijn om te gebruiken als rekjes voor het opbergen van verschillende voorwerpen.

Advertisement

Lijm en vervolgens spijkers of ook touw: voeg de kisten samen wanneer je ze stapelt en je hebt een stevige open kast die kan worden gebruikt als boekenkast of ook als handdoekhouder in de badkamer.

Twee kolommen van houten kisten verticaal gerangschikt en verbonden door een stok (of ook een metalen of PVC pijp, of zelfs een stevige tak), en je hebt een zeer originele en rustieke open kledingkast.

Advertisement

In een DIY houten bedframe, het soort dat voldoende ruimte laat onder de lattenbodem, zijn houten kisten de perfecte opbergmanden om orde te scheppen.


Ze kunnen ook worden gebruikt om een hele muur te bedekken, met een kastombouw die doet denken aan op maat gemaakte boekenkasten die een deur omlijsten. Eenmaal gevuld met boeken of plantenpotten, zullen ze er geweldig uitzien.

Heb je al kisten gebruikt voor een DIY inrichtingsproject?

Advertisement