Maak je balkon gezelliger door hoeken in te richten om te ontspannen en buiten te eten

door Natasja

26 April 2022

Maak je balkon gezelliger door hoeken in te richten om te ontspannen en buiten te eten
Advertisement

Een groot balkon of terras is relatief eenvoudig in te richten en wordt een ruimte die de waarde van het huis aanzienlijk verhoogt. Maar zelfs de kleinste en smalste balkons hoeven niet alleen ruimtes te zijn om te vullen met een paar potten of om voorwerpen in op te bergen die in huis misschien geen plaats vinden.

Soms ontbreekt het alleen nog aan het juiste idee om deze ruimtes te zien als potentiële buitenzithoekjes waar je kunt ontspannen, een hapje kunt eten of zelfs kunt werken. Natuurlijk kun je geen grote, ruime meubels gebruiken, maar je hoeft niet in te boeten op comfort of esthetiek. Laat je inspireren door de onderstaande ideeën.

Advertisement

Een kleed op de vloer en een bedekking op de balustrade kunnen al een heel andere sfeer scheppen, net als wanneer je de muren verft en de vloer in een kamer vervangt. Bankjes, krukken en andere elementen die je kiest, komen ook meer tot hun recht.

Advertisement

Als er niet te veel ruimte is, kan zelfs een smal bankje al een verschil maken: zodra je weet dat je een plekje hebt om buiten te zitten, wordt het balkon ineens veel uitnodigender.

Het idee om een kist te gebruiken als zitplaats voor het opbergen van kussens en dekens is een handige manier om efficiënt ruimte te maken.

Er zijn oneindig veel stijlen die in deze zithoeken kunnen worden nagebootst: ook een beetje boho inspiratie!

Pallets met kussens erop zijn een goedkope en effectieve manier om kleine bankjes te maken. De muur achter het bankje kan ook worden gebruikt voor aan de muur bevestigde plantenbakken om een vleugje groen toe te voegen zonder ruimte op de vloer in te nemen.

Advertisement

Ook hier kun je houten boomstammen gebruiken als tafels of krukjes: een rustieke toets die er altijd mooi uitziet.

Als er al schermen zijn die het balkon een beetje afsluiten, heb je de privacy om lekker op een bank of chaise longue voor buiten te gaan liggen.

Advertisement

Planten maken alles levendiger en gezelliger, en een paar kussens en stoelen zijn misschien alles wat je nodig hebt om het buiten comfortabel te hebben.

Een klein tafeltje is altijd handig, en er zijn kleine tafeltjes die aan de reling kunnen worden gehangen en weinig ruimte innemen.

Advertisement

Je kunt ook je eigen tafel maken of online vele oplossingen vinden om de balkonreling als steunpunt te gebruiken. Soms creëren die met twee krukjes een comfortabele plek om buiten te eten.

En bij sommige modellen kun je zelfs computers en tablets plaatsen om buiten te werken of te studeren.

Hoe zou jij het balkon willen inrichten?

Advertisement