Ontdek hoeveel supercreatieve projecten je kunt maken door PVC-buizen te recyclen

door Natasja

14 Juni 2022

Ontdek hoeveel supercreatieve projecten je kunt maken door PVC-buizen te recyclen
Advertisement

PVC-buizen zijn een zeer economisch en praktisch alternatief voor de traditionele metalen buizen: lichter, gemakkelijker te snijden en te monteren en toch uiterst veelzijdig, hebben ze al in veel verschillende situaties hun voorgangers vervangen.

Naast meer functionele toepassingen kunnen ze ook worden gebruikt voor een aantal DIY werken met een uitgesproken creatievere en artistiekere geest: in plaats van hout en vele andere materialen kunnen ze worden gesneden en samengevoegd tot meubelen, accessoires en decoraties van allerlei aard, die in huis en zelfs in de tuin kunnen worden gebruikt om op een echt buitengewone manier in te richten. Kijk eens naar de ideeën hieronder!

Advertisement

Snij gewoon buizen met de gewenste diameter, breng een primer aan en verf ze in je favoriete kleur. In een mum van tijd heb je fantastische bloempotten.

Advertisement
craftbits.com

craftbits.com

Er zijn PVC-buizen met een afwerking die koperen buizen imiteert (of je kunt dit bereiken met spuitverf), en net als met koperen buizen kun je industrieel ogende constructies maken die zullen dienen als originele muurplantenbakken.

caradise.co.uk

caradise.co.uk

Nog een project dat zowel met PVC-buizen als met metalen buizen kan worden gerealiseerd: een handige steun voor plantenpotten in de tuin.

En door de grotere buizen te gebruiken, heb je een stevige maar niet te zware plantenstandaard die erg handig is op het balkon of ook om de potten te laten genieten van het licht dat door de ramen naar binnen valt.

Het idee van een verticale tuin met reusachtige pijpen die in popkleuren zijn geschilderd, is ook prachtig!

Advertisement

Wanneer je kleinere pijpsegmenten recyclet, kun je ze in plaats van als bloemenvazen ook gebruiken voor een DIY bestekbakje.

abeautifulmess.com

abeautifulmess.com

Een salontafel voor naast de bank of de fauteuil, licht en stevig.

Advertisement

Heel veel buizen naast elkaar en met daarop een plank die even wit is als zij: een tafeltje dat doet denken aan een marmeren zuil!

En je kunt het ook gebruiken als een alternatief nachtkastje.

Advertisement
psmodlamps/Etsy

psmodlamps/Etsy

Door de uiteinden op de juiste manier af te snijden, kan een bundel buizen de vorm van een wereldbol aannemen en worden gebruikt voor een buitengewone lamp.

En zelfs door gaten van verschillende diameters te boren, wordt een grotere buis weer een andere echte originele lamp.

Heb je wel eens soortgelijke projecten gedaan met PVC buizen?

Advertisement