Lichtgewichte en kleurrijke zonnehoeden: ontdek hoe je er heel veel kunt haken!

door Natasja

06 Mei 2022

Lichtgewichte en kleurrijke zonnehoeden: ontdek hoe je er heel veel kunt haken!
Advertisement

Met de komst van de lente en nog meer in de zomer is het aangenaam om in de open lucht en onder de zonnestralen te wandelen, en misschien is het op bepaalde zonnige dagen nodig het hoofd te bedekken om lang van dit genot te kunnen genieten. Of het nu is om te voorkomen dat je hoofd te warm wordt of om je huid en ogen te beschermen tegen de zonnestralen, een mooie hoed is altijd een nuttig voorwerp, maar een goed gevoel voor stijl vereist dat het ook een mooi uitziend accessoire is.

Er zijn veel verschillende modellen hoeden te koop, maar als je er een wilt die echt uniek en persoonlijk is, kun je proberen er zelf een te maken, en een gemakkelijke manier om dit te doen is door de haaktechniek te gebruiken. Zie enkele van de patronen hieronder voor inspiratie.

Advertisement
Tutorial via crochetdreamz.com

Tutorial via crochetdreamz.com

Als je een breedgerande hoed wilt die zijn eenvoudige, tijdloze vorm behoudt, zou je een dergelijk patroon kunnen proberen, genaaid in dezelfde steek, waarbij je een paar steken overslaat om op regelmatige afstanden een soort geperforeerde "propellers" te maken. De rand zal zijn vorm behouden, ook zonder met metaaldraad te zijn versterkt, maar de rand mag niet te breed zijn. Als je een bredere hoed wilt, moet je metaaldraad invoegen voor een perfect resultaat.

Advertisement
Tutorial via sewrella.com

Tutorial via sewrella.com

Wil je een hoed zonder enige geperforeerde textuur? Zo een als deze is misschien precies goed voor jou. Hij is kleiner, maar nog steeds heel elegant, en twee bollen naaigaren zijn genoeg om het te maken - als het dikke garens zijn, wordt het heel snel steeds groter! Simpel en ook perfect voor het strand!

Tutorial via gleefulthings.com

Tutorial via gleefulthings.com


Voor een chiquere toets is het erg leuk om een sjaaltje om de hoed te binden, en het zal een accessoire zijn dat bij veel verschillende gelegenheden kan worden gebruikt, ook bij een beetje meer elegantere gelegenheden.

Voor hoeden kun je katoen gebruiken, maar ook raffia!

Tutorial via makeanddocrew.com

Tutorial via makeanddocrew.com

Een zachte fedora hoed voor een casual stijl voor dagelijks gebruik. Het ziet eruit als de perfecte hoed om mee te nemen op reis en uitstapjes, en zelfs als hij een beetje in een koffer of rugzak wordt gepropt zal hij niet vormloos kreuken!

Tutorial via yarnandhooks.com

Tutorial via yarnandhooks.com

Voor wie op zoek is naar een iets meer vintage maar zeer vrouwelijk model, is hier een andere versie van de gebruikelijke vissershoed. Online vind je ook alternatieven met grote strikken die bovenop de ontbrekende klep van het vizier worden geplaatst!

Zou je het leuk vinden om ook zo'n hoed te maken?

Advertisement