Een droom veranda? Vind de juiste inspiratie met deze super fancy ideeën!

door Natasja

22 April 2022

Een droom veranda? Vind de juiste inspiratie met deze super fancy ideeën!
Advertisement

Met de komst van het mooie weer willen mensen steeds meer tijd buiten doorbrengen, en als je een veranda of misschien een groot balkon hebt, is het zonde om die niet uit te rusten met alle voorzieningen die er een echt leefbare ruimte van maken.

Deze extra ruimtes van het huis zijn perfect voor vele maanden van het jaar: ze zijn niet volledig blootgesteld aan de wind en de kou, ze kunnen worden afgedekt met gordijnen en vooral supercomfortabel worden gemaakt met bankjes, fauteuils en schommelstoelen. Met tapijten en planten kun je ze ook omtoveren tot prachtige buitenzithoeken, waar je uiteindelijk de hele lente, zomer en misschien zelfs een deel van de herfst kunt doorbrengen! Kijk eens naar de ideeën hieronder.

Advertisement

Ook met weinig beschikbare ruimte kunnen een bankje en bloemen al een groot verschil maken.

Advertisement

Er zijn veel stoffen die geschikt zijn voor buitenvloerkleden om in deze gevallen te gebruiken. Een vloerkleed geeft ook vorm aan de zithoek en geeft aan waar elk element moet worden geplaatst.

Zwarte meubels zien er ook altijd mooi uit, zeker als het de kleur is die het beste bij de gevel van het huis past.

Een tijdloze veranda-klassieker waar je middagen en avonden in alle rust en ontspanning kunt doorbrengen zijn schommelstoelen: vind je ze ook zo mooi?

Een andere belangrijkelement is een grote schommelbank of, vooral de laatste jaren, een hangend bed of sofa, het soort dat met sterke touwen aan het plafond kan worden opgehangen.

Advertisement

Onderschat nooit het gevoel van koelte, ontspanning en privacy dat planten kunnen bieden: in potten of zelfs klimmend tegen muren of zuilen.

Dit zijn de ideale plekken om te versieren met allerlei soorten plantenbakken, die je bovendien gemakkelijk kan controleren en water kan geven.

Advertisement

Vergeet niet dekens klaar te leggen voor koelere avonden, nog beter als ze bij de inrichting passen: je zult helemaal niet meer naar binnen willen gaan.

Om bij warm weer de zon te filteren, en eventueel ook privacy te creëren of te voorkomen dat je door te veel insecten wordt belaagd, kun je de ruimte met gordijnen afsluiten.

Advertisement

Soms zijn zelfs de donkere, dikke gordijnen ook erg mooi.

En om zomeravonden magisch te maken, is er niets beters dan kunstig gemonteerde lichtsnoeren.

Hoe zou jij de veranda of het balkon willen inrichten?

Advertisement