Verwelkom de lente in huis met prachtige DIY-composities en -decoraties!

door Natasja

19 April 2022

Verwelkom de lente in huis met prachtige DIY-composities en -decoraties!
Advertisement

Elk jaar wordt de komst van de lente gemarkeerd door de vreugdevolle opkomst van vele verschillende soorten bloemen en kleuren: de natuur ontwaakt, je ziet meer dieren, de dagen zijn zonniger en warmer. Het is een sfeer die elk jaar opnieuw ontdekt wordt en geliefd is, en die je in je huis kunt proberen te brengen door het te versieren met veel van de geschenken van de natuur.

Seizoensbloemen, bladeren, mos, natuurlijke elementen en zelfs verschillende beelden of figuurtjes waarmee de decoraties kunnen worden verrijkt, worden de hoofdrolspelers van de inrichting: composities om op de meubels te zetten, kransen om aan de deur te hangen en vervolgens allerlei ideeën om de verschillende hoeken van het huis te verfraaien. Kijk eens naar de ideeën hieronder.

Advertisement

Met een oude geëmailleerde metalen emmer komt elke grote, kleurrijke bloem mooi uit: klaprozen behoren tot de eerste die in het voorjaar verschijnen en hebben betoverende kleuren.

Advertisement

Tulpen staan ook prachtig in keramische kannen, en je kunt ook potjes gebruiken waarin overal kiemplantjes ontspruiten.

Narcissen en gele tulpen zouden een mooie combinatie zijn.

Je zou van een houten hoepel een steun kunnen maken waaraan bloemranken (ook van kunstbloemen) kunnen worden gehangen, als een soort kroonluchter.

Verstrengelde takken en aan de muur bevestigd waaraan slierten vol bloemen hangen: het is een manier om een kale muur stijlvol te versieren.

Advertisement

Je kunt een oud raamkozijn vullen met bloemen en het ophangen of neerzetten waar je maar wilt.

Een explosie van bloeiende takken: met Pasen kun je eieren en een paar andere elementen toevoegen, en het zou een prachtige compositie blijven wanneer je de paasdecoraties verwijdert.

Advertisement

Dan zijn er altijd nog kransen: een eenvoudige, dunne krans, slechts aan één kant versierd met veel bloemen is altijd een elegante keuze.

Een grote strik van raffia om een dikke bos tulpen en varenbladeren ondersteboven te houden: een alternatief voor de klassieke deurkrans.

Advertisement

Je kunt je laten inspireren door elke bloeiende plant die je in huis hebt.

Met nylondraden kun je wanden van bloemen maken die eruit zien alsof ze in de lucht hangen, prachtig voor een tuin- of balkondecoratie, ook voor belangrijke gelegenheden.

Advertisement

Flessen vol bloemen aan stokken, die je aan de zijkant van een oprijlaan, in bloemperken of ook in grote plantenbakken kunt steken.

Zou je het leuk vinden om je huis ter ere van de lente te versieren?

Advertisement