Lege hoeken van kamers? Maak er het middelpunt van en richt het in met creatieve en nuttige ideeën!

door Natasja

18 April 2022

Lege hoeken van kamers? Maak er het middelpunt van en richt het in met creatieve en nuttige ideeën!
Advertisement

Bij het inrichten van een kamer denken we meestal niet na over het gebruik van de hoeken. Over het algemeen zijn dat ruimten die worden opgevuld door grotere meubels die tegen de muren leunen of zonder veel nadenken worden vrijgelaten. Toch zouden ze een aandachtspunt kunnen worden, door er een plek van te maken waarvoor elders geen plaats is.

Een persoonlijke zitkamer om zich onder te dompelen in lezen of ontspannen, het toneel voor planten die ook in stijl worden uitgestald, de ruimte om plaats te vinden voor boeken en extra voorwerpen met planken die origineel zijn vormgegeven. Bekijk de onderstaande ideeën voor het inrichten van de hoeken van een kamer.

Advertisement

Als je geen andere behoeften of ideeën hebt, en de lege, anonieme hoek bevindt zich in de buurt van een raam, dan zal het de ideale ruimte zijn om te vullen met plantenpotten, misschien geplaatst op steunen en meubels die bijdragen tot de stijlvolle inrichting.

Advertisement

Als je altijd al de ladder hebt willen toevoegen aan de inrichting van de kamer, zal hij altijd een plaatsje vinden in een klein hoekje. Veel beter dan een open bergkast voor dozen en zakken!

Hoekplanken: als de rest van de muur vrij is, zijn ze altijd nuttig. Materialen en modellen kunnen de esthetiek van de kamer sterk beïnvloeden.

Je kunt normale planken gebruiken, met zichtbare of hangende beugels, of modernere modulaire planken.

Als de hoek zich tussen twee deuren bevindt, is het beter het niet te vol te maken. Het is echter ook belangrijk om het niet leeg te laten: er zou een klein kastje of tafeltje in kunnen worden gezet waarop lampjes en planten kunnen worden geplaatst, met daarbovenop wandplanken.

Advertisement

In de woonkamer kan het handig zijn om de ruimte in de hoek te gebruiken voor een op maat gemaakt dressoir, zodat men zich vrijer rond de tafel kan bewegen.

Een stoel, lichtjes en lantaarns: ook zonder een fortuin uit te geven kun je een hoekje inrichten om te ontspannen.

Advertisement

En zelfs een klein zitje net in de ruimte tussen de hoekplanken die tot op de grond reiken, kan voldoende zijn.

Als de mogelijkheid er is, kun je de ontspanningshoeken inrichten met stoelen en planten, om een persoonlijke nis te maken.

Advertisement

Of nog beter, zorg voor matrassen of allerlei soorten meubilair om de hoek te vullen met een comfortabel bankje.

En als het een slaapkamer is, vooral een kinderkamer, kan de hoek de ideale ruimte zijn om het bureau te plaatsen zonder het te vol te maken.

Hoe zou jij de hoeken van de kamers willen inrichten?

Advertisement