Houten fruitkisten op creatieve wijze recyclen tot originele meubels

door Natasja

03 April 2022

Houten fruitkisten op creatieve wijze recyclen tot originele meubels
Advertisement

Een extra poef in de woonkamer, een plantenhouder om je potten niet alleen op de grond te laten staan en de kamer een vleugje kleur te geven, open schappen om de muren te decoreren en meer ruimte te hebben om te vullen met nuttige voorwerpen: dit alles en nog veel meer kun je doen met houten kisten.

Je kunt fruitkisten gebruiken en - nog beter - stevigere, ruimere kisten die ideaal zijn voor duurzamere meubels. Ze moeten worden opgeschuurd om de ruwheid weg te werken en het risico van verwondingen door houtsplinters te vermijden, en worden vaak echt mooi als je ze verft met een paar lagen verf, maar er zijn echt veel manieren om je huis in te richten door houten kisten te recyclen.

Advertisement

Een likje verf, wat wieltjes en een omgekeerde kist die op een van de lange zijden wordt gezet, wordt een miniboekenkast die ook kan worden gebruikt als salontafel naast banken of fauteuils.

Advertisement

Als je graag tijdschriften bij de hand hebt in de woonkamer, kun je je eigen tijdschriftenhouder maken van houten kisten.

En je hoeft niet per se hun vorm te veranderen of accessoires toe te voegen: zelfs als 'mandjes' werken ze prima voor tijdschriften en andere spullen.

Als je daarentegen de ruimte aan een muur moet benutten voor een supercompacte miniboekenkast, is de nog steeds stevige wandkast met eenvoudige touwen als barrière aan de voorkant - zodat boeken en kranten er niet uitvallen - een goedkoop en pakkend idee.

Lichtere kisten, zoals fruitkratten, kunnen, mits ze intact zijn, planken worden in een open frame voor een alternatief en heerlijk rustiek nachtkastje.

Advertisement

Een open kast voor het ontbijtservies: een paar kisten op elkaar gestapeld en goed vastgemaakt aan de andere en aan de muur zijn voldoende om met een rustiek tintje in te richten.

Een beetje asymmetrisch aan de muur bevestigd: ze vormen de landelijke en rustieke versie van de moderne modulaire elementen van vele meubelcollecties.

Advertisement

In heldere, verzadigde kleuren geverfd zouden ze een ongelooflijk contrast vormen op een donkere muur!

Een minitafeltje als houder voor plantenpotten: mooier dan ze gewoon op de grond te zetten!

Advertisement

Wanneer het solide, stevige houten kisten zijn, worden ze de ideale grondstof voor het maken van een DIY zitje of poef.

En met een minimum aan inspanning zien ze er altijd geweldig uit als eenvoudige houders voor bloem- en plantenvazen door het hele huis.

Heb je houten kisten wel eens op een creatieve manier gerecycled als woonaccessoires?

Advertisement