Heb je een schoenenrek nodig? Je kunt er een maken door pallets te recyclen

door Natasja

03 April 2022

Heb je een schoenenrek nodig? Je kunt er een maken door pallets te recyclen
Advertisement

Een kamer binnenlopen en de vloer bezaaid met schoenen aantreffen is nooit prettig, en als het tijd is om de vloer schoon te maken is al die rommel nog vervelender. Bovendien zullen schoenen die weken of maanden in de kamer of in een hoek opgestapeld blijven, zich hoe dan ook met stof vullen, en als je huisdieren hebt, zullen er ook veel haren op zitten.

Het is altijd handig om een schoenenrek te hebben in de verschillende delen van het huis, vooral in de slaapkamers of eventueel in de hal. En om schoenenrekken te hebben die de juiste afmetingen hebben om in de beschikbare ruimte zoveel mogelijk schoenen te herbergen, is het handig om pallets te recyclen, zoals in de gevallen die we hieronder voorstellen.

Advertisement

Soms heb je alleen pallets nodig die in goede staat zijn en kan je ze aan de muur bevestigen, waarbij de schoenen in de delen worden gestoken die meestal de onderkant van de pallet zelf zijn.

Advertisement

Is de beschikbare wandruimte daarentegen kleiner, dan kan het de voorkeur verdienen om een aantal compactere planken te maken met een iets meer afgewerkte vorm.

En natuurlijk kunnen ze altijd worden geschilderd in kleuren die het best passen bij de inrichting van het huis.

Wit is altijd goed. Zo wordt zelfs een schoenenrek van pallets, dat er altijd een beetje rustiek uitziet, een beetje stijlvoller. En het zou leuk zijn om planten op de bovenste plank te zetten.

Je kunt ook alleen de blokken triplex en spaanplaat van pallets gebruiken die vaak worden weggegooid. Ze kunnen dienen als afscheiding tussen verschillende houten planken, en zullen voldoende ruimte creëren om schoenen te plaatsen die niet te hoog zijn!

Advertisement

Wanneer je meubels maakt van gerecycled pallethout, zorg er dan voor dat je het zorgvuldig schuurt, zodat je je bij het gebruik niet kunt verwondt aan houtsplinters, omdat het meestal gemaakt is van onafgewerkt hout.

Pallets worden zeer stevige en solide schoenenkasten, die eventueel kunnen worden verrijkt met laden.

Advertisement

Bij DIY projecten worden de afmetingen gepersonaliseerd en wordt onnodig ruimte innemen vermeden.

De planken van de pallets kunnen ook gebruikt worden voor een schoenenrek dat ook dienst doet als bankje, het soort dat zeer handig is aan het voeteneinde van het bed.

Advertisement

En als je een rek wilt om al de regen- of werklaarzen net buiten het huis op te hangen, om modder in huis te vermijden, kan een pallet uitkomst bieden!

Zou je het leuk vinden om een schoenenrek van pallets te maken?

Advertisement