Geen rommel meer in de garage: maak er een comfortabele en georganiseerde ruimte van met de juiste oplossingen

door Natasja

01 April 2022

Geen rommel meer in de garage: maak er een comfortabele en georganiseerde ruimte van met de juiste oplossingen
Advertisement

Het hebben van een garage betekent vaak veel meer dan alleen maar een plek voor je auto: het zijn ruimtes die in sommige gevallen bedoeld zijn als werkplaats of laboratorium voor al de klusjes die je graag doet, en bijna altijd ook onderdak bieden aan voorwerpen, voorraden en apparatuur van uiteenlopende aard die slechts af en toe worden gebruikt en waarvoor dus geen reden bestaat om ze thuis te bewaren.

Deze ruimtes vullen zich dus met allerlei voorwerpen die heel snel voor een rommeltje kunnen zorgen, waardoor het moeilijk wordt om je te verplaatsen en vooral om telkens weer te gaan zoeken wat je nodig hebt. Daarom is het ook in de garage een goed idee om de juiste werkzaamheden en aankopen te plannen om de ruimte efficiënt te organiseren, en hieronder vind je enkele ideeën die nuttig kunnen zijn als leidraad.

Advertisement
modernbuilds.com

modernbuilds.com

Het eerste waar je aan denkt zijn zware, stevige rekken, die zeer ruim zijn, maar vooral zware gewichten kunnen dragen. Je kunt ze kopen of ook maken van hout van goede kwaliteit, online kun je vele projecten vinden om te volgen.

Advertisement

Anders kun je overwegen om meubelsets te kopen waarmee je een afgewerkte hoek creëert, bijna zoals het meubilair van je huis: het zullen altijd op efficiëntie gerichte modellen zijn, maar je hoeft niet per se in te boeten aan esthetiek.

Bedenk altijd welke soorten voorwerpen je in de garage moet bewaren, en wat je het vaakst gebruikt: je kunt ideeën opdoen voor het maken van geschikte houders voor elke categorie, zoals projecten om de verschillende soorten boormachines en elektrische schroevendraaiers of zelfs kettingzagen op te ruimen.

hometalk.com

hometalk.com

In elk huishouden wordt een groot aantal producten in blikken en soortgelijke verpakkingen gebruikt: in de garage zou je een geschikte, op maat gemaakt rek kunnen maken die precies de juiste ruimte inneemt op een vrij stuk muur.

Je kunt veel ideeën gebruiken en verschillende voorwerpen, zoals stevige plastic emmers, recyclen om nieuwe wandrekken te maken.

Advertisement

Er zijn ook bekledingen ontworpen die met haken en manden kunnen worden uitgerust om alles aan op te hangen en op te bergen.

Onderschat nooit het gemak om alles in de goed geëtiketteerde dozen op de planken te zetten.

Advertisement

Als de hoogte van het plafond het toelaat, plaats dan ook rekken die rechtstreeks aan het plafond zelf hangen.

Als de garage in feite de ingang naar het huis is na het parkeren van de auto, dan zou je de mudroom in de garage kunnen maken, met de schoenenrekken en alle meubels die je normaal in de hal zou zetten.

Advertisement

En als de garage ook dienst doet als berging voor tuingereedschap, kun je ze ordenen met zo'n soort rek.

Hoe zou jij de garage willen opruimen?

Advertisement