Moet de keuken opgeruimd worden? Laat je inspireren door enkele praktische en ruimtebesparende ideeën!

door Natasja

09 April 2022

Moet de keuken opgeruimd worden? Laat je inspireren door enkele praktische en ruimtebesparende ideeën!
Advertisement

De keuken is vaak het hart van het huis, een van de drukste ruimtes gedurende de dag: we bereiden er al onze maaltijden, we eten ook vaak in die ruimte, en dus is het er vaak een beetje een rommeltje.

Dit wordt nog duidelijker wanneer de verschillende gebruiksvoorwerpen of ingrediënten die worden gebruikt, meestal geen vaste plaats hebben om te worden opgeborgen en daarom van het ene naar het andere deel worden verplaatst. Om orde te scheppen, moet je gebruik maken van oppervlakken die misschien nog niet van de juiste elementen zijn voorzien. Kijk eens naar de oplossingen hieronder - ze kunnen van pas komen!

Kleine, compacte rekjes kunnen door middel van haken onder elke stevige plank worden gehangen. Ze kunnen eventueel kruiden bevatten, en er kunnen ook pollepels of andere gebruiksvoorwerpen naast worden gehangen.

Advertisement

Een andere geweldige bron om te benutten op vrije delen van muren, vooral wanneer je de ruimte niet wilt volbouwen met bovenkasten, zijn rails. Er zijn nu veel verschillende modellen te koop, ook soorten die eruit zien als metalen stangen met een minimalistisch ontwerp waaraan manden en houders met geschikte haken kunnen worden bevestigd.

Een andere mogelijkheid is een hele wand te voorzien van metalen roederails, die klassieker en tijdlozer zijn.

Onderschat niet het gemak van een meubeloplossing ontleend aan werkruimten: geperforeerde panelen.

Ze kunnen in verschillende kleuren worden geschilderd en zelfs op één deel van de muur worden gebruikt, en zo een element worden dat niet alleen opbergruimte biedt maar ook bijdraagt tot de esthetische aantrekkingskracht van de inrichting.

Advertisement

Planken raken nooit uit de mode: wat ze moderner maakt, is het type beugels dat ze ondersteunt, of misschien hun - schijnbare - afwezigheid.

Wat dacht je van het maken van een houten paneel met kleine planken net zo groot als de zijkant van de koelkast, zodat je ook die ruimte kunt gebruiken voor spullen?

Advertisement

Er zijn veel verschillende oplossingen die in een meubel kunnen worden overwogen, zoals een extra metalen plank waaraan je een paar haken kunt hangen voor het opbergen van pannen.

De vrije gedeelten van de muren zijn ook de ideale plaats om kleine kruidenkastjes te monteren.

Advertisement

Wie met hout kan werken, kan veel verschillende soorten maken, en een touw dat van de ene kant naar de andere kant wordt gespannen, kan volstaan om te voorkomen dat de potten van de planken vallen.

Soms staan bezems en schoonmaakspullen in de hoek van de keuken: die kun je het beste opruimen door ze op te hangen waar ze niet in de weg staan!

Heb je wel eens een briljante oplossing bedacht om je keuken op te ruimen?

Advertisement