Richt de tuin op een originele en goedkope manier in: ontdek hoe je dat kunt doen met plastic kratten

door Natasja

31 Maart 2022

Richt de tuin op een originele en goedkope manier in: ontdek hoe je dat kunt doen met plastic kratten
Advertisement

Stevige en ruime plastic kratten, die misschien worden gebruikt om flessen en zware voorwerpen te vervoeren, zijn een geweldige hulpbron in de DIY wereld: afhankelijk van hun vorm kunnen ze worden gebruikt om een aantal creatieve meubelstukken of nuttige en originele accessoires te maken.

Deze projecten kunnen worden gebruikt om zowel het huis als de tuin in te richten: vooral buitenshuis, in feite, kan de stevigheid van plastic kratten, die naast stevig ook water- en weerbestendig zijn, worden gebruikt om verschillende soorten meubels te maken. En verder plantenbakken of accessoires van verschillende soorten. Laat je inspireren door de onderstaande ideeën.

Advertisement

Voeg er een houten plank aan toe en je hebt multifunctionele krukjes: het zijn zitplaatsen, tafels of zelfs opstapjes om bij een hoge plek te komen. En als je ze omdraait, worden ze weer handige opbergruimte.

Advertisement

Je kunt praktisch een hele woonkamer inrichten met behulp van kussens, en een balkon of een plekje op het gazon wordt de plek om in gezelschap te ontspannen.

In plaats van een eenvoudige houten plank kun je er twee met scharnieren aan elkaar bevestigen, zodat je een van de planken omhoog kunt zetten en er een rugleuning van kunt maken. Je hebt een opklapbare arm nodig om de rugleuning in de juiste hoek gebogen te houden.

Meerdere kratten van dezelfde afmetingen, boven elkaar gemonteerd en met de openingen naar buiten gericht, met daarop een grote houten plank: dit is een handige tafel met bergruimte eronder voor buiten.

De kratten zijn ook uitstekend geschikt om te worden omgebouwd tot plantenbakken.

Advertisement

Daartoe moet je de binnenwanden, inclusief de bodem, bekleden met kokosvezelpanelen, zoals dat ook wordt gedaan met hanging baskets.

Op deze manier kunnen de grote plastic kratten worden gebruikt voor het planten van bloemen en nog veel meer. Ze kunnen op alle soorten steunen worden geplaatst, of ook op muren!

Advertisement

Of misschien kun je een hele constructie van alleen kratten maken, waarvan alleen de bovenste de planten zullen bevatten en de andere als steun zullen dienen.

En door ze samen te voegen, kunnen ze ook worden gebruikt als scheidingswanden, die dan naar wens kunnen worden gevuld met planten.

Advertisement

De stevigere, robuustere exemplaren kunnen worden omgebouwd tot handige karretjes door er wielen en een stang om te sturen aan toe te voegen.

5T1 Garden/YouTube

5T1 Garden/YouTube

En er zijn ook ideeën voor bloembakken in de vorm van een kruiwagen.

Advertisement

En wat dacht je ervan om ze als grote stenen te gebruiken om een boog in de tuin te maken?

Zou je je tuin met plastic kratten willen inrichten?

Advertisement