Oude fietsen in de tuin: recycle ze als een originele en ongewone decoratie!

door Natasja

05 April 2022

Oude fietsen in de tuin: recycle ze als een originele en ongewone decoratie!
Advertisement

Een oude fiets die zodanig is versleten dat hij niet meer bruikbaar is, of in een zodanige staat dat reparatie ervan een onverstandige uitgave zou zijn, is een voorwerp dat moet worden weggedaan... Tenzij je een ruimte in de tuin hebt om hem daar neer te zetten. Oude fietsen, of ze nu klassiek en vintage van vorm zijn of modernere mountainbikes, vormen een zeer mooie decoratie in de tuin.

Ze zijn meestal volledig overgeverfd, inclusief de banden en wielspaken, het stuur... Gewoon alles! En vervolgens komen er mandjes vol planten bij, zodat de fiets echt deel gaat uitmaken van de tuin. Kijk eens naar de ideeën hieronder.

Advertisement

Bloemen in de mand voor het stuur, maar misschien ook versieringen achter het zadel. En je kunt de planten veranderen naargelang het seizoen, misschien zelfs met themadecoraties voor verschillende feestdagen.

Advertisement

Er kunnen manden vol bloemen aan worden gehangen en geplaatst, misschien als versiering voor een belangrijke gelegenheid.

Een deken van bloemen zien opkomen te midden van een groenere plek van de tuin, zelfs een moestuin, doet bijna denken dat het daar vergeten is en dat de natuur het zich eigen heeft gemaakt.

Je kunt ook karretjes en andere fietsaanhangsels gebruiken om ze te vullen met bloemen en ze op een prominente plaats in de tuin te zetten.

Een van de plaatsen waar dit soort decoratie meestal wordt aangebracht, is dicht bij de stam van een boom, alsof hij daar al een hele tijd geleden was aangebracht.

Advertisement

Maar het zou ook mooi zijn langs het lange, smalle perk dat langs de tuinafscheiding loopt.

Ze kunnen ook het hoogtepunt worden in een anonieme hoek van de tuin, vooral tussen twee hoge, lege muren. Vooral als hij helemaal (inclusief banden) in een popkleur is gespoten.

Advertisement

Hanging baskets kunnen ook worden gebruikt voor droge bloemstukken, vooral in de herfst en de winter.

Naast rieten manden zou je de fiets kunnen versieren met houten kistjes, ook in dezelfde kleur geverfd als de fiets zelf.

Advertisement

Als je alleen wielen hebt, kun je ze ook gebruiken als decoratie in de tuin, bijvoorbeeld om schuttingen kleurrijker te maken.

Of ze kunnen de steun worden die versierd kan worden om een originele krans te maken.

Heb je er wel eens aan gedacht om je tuin te versieren met een oude fiets?

Advertisement