DIY pantoffels: maak warme, comfortabele en grappige pantoffels met haakwerk

door Natasja

24 Maart 2022

DIY pantoffels: maak warme, comfortabele en grappige pantoffels met haakwerk
Advertisement

Als je thuis bent is het fijn om je voeten te verwennen door warme, zachte pantoffels te dragen waar je alleen maar in huis mee loopt. Het is een praktische keuze die je ook helpt de vloer schoner te houden, en voor degenen die delicate vloeren of vloerbedekking op de vloer hebben, is het helemaal handig.

Als je ook de gewoonte hebt om je gasten hun schoenen uit te laten trekken, is het altijd een goed idee om een paar pantoffels klaar te hebben staan, die schoon en in goede staat zijn. Je eigen pantoffels maken kan dus een leuk en nuttig idee zijn. Een handige techniek voor het maken van pantoffels in alle vormen en maten is haken: er zijn heel veel ideeën, en hier zijn enkele leuke, geschikt voor kinderen en nog veel meer!

Advertisement
traversebaycrochet.com

traversebaycrochet.com

Schattige konijntjes met pluizige oren en zwarte knopen als ogen. Voor dit soort projecten heb je dik en sterk garen nodig, zoals warme wol.

Advertisement

Als konijntjes perfect zijn voor de lente, zou je in de herfst vossenpantoffels kunnen dragen. Ze hebben ogen en een neus die met zwart garen zijn aangebracht, maar de oren zijn in reliëf aangebracht, en er is ook een gevouwen staart aan de hiel. Ze zijn ook schattig als cadeau-idee!

Er is geen leeftijdsgrens aan de fascinatie voor die schattige wezentjes die je kent als de Minions van Despicable Me. En met hun eenvoudige vorm kunnen ze ook het thema worden voor het versieren van een groot aantal voorwerpen, waaronder gehaakte pantoffels!

Plezier is gegarandeerd als iemand in huis op krokodillenpantoffels verschijnt: deze zijn lang, dus het lijken net laarzen, en het eigenaardige is dat de krokodil zijn kaken wijd open heeft... alsof hij het been opeet!

En hetzelfde gebeurt met de haaipantoffels. Je zou ook de kleuren een beetje kunnen veranderen om er een orka van te maken!

Advertisement

En wat vind je van de pantoffels die je voeten veranderen in die van een felgekleurd, geklauwd monster? Je kan je helemaal uitleven met verschillende kleurencombinaties, en deze pantoffels zijn zeer comfortabel voor als het echt koud is, omdat ze ook de enkels bedekken.

Er zijn heel veel modellen om te haken, en ze kunnen gemakkelijk worden aangepast aan de grootte van ieders voeten. Het is ook handig dat deze pantoffels op een eenvoudige manier in de wasmachine kunnen worden gewassen, en omdat er geen gelijmde delen zijn, bestaat ook niet het risico dat ze beschadigen bij het vele wassen, zoals misschien bij andere soorten panfoffels het geval is.

Zou je het leuk vinden om ook soortgelijke pantoffels te maken?

Advertisement