Pallets in de badkamer: 11 briljante ideeën om de badkamer in te richten met DIY recyclingprojecten!

door Natasja

05 Mei 2022

Pallets in de badkamer: 11 briljante ideeën om de badkamer in te richten met DIY recyclingprojecten!
Advertisement

Bij DIY meubelprojecten wordt vaak hout gebruikt, vooral gerecycled hout... Wat vaak niets meer is dan hout van pallets. Pallets die nog in goede staat zijn, zijn goedkope maar zeer nuttige hulpmiddelen voor het maken van accessoires en zelfs meubels. Ze kunnen vaak worden gebruikt voor rustieke meubelen, maar niet alleen: het hangt allemaal af van de creativiteit van degene die ermee werkt.

Ook de badkamer kan worden ingericht met meubelstukken gemaakt van pallethout: o.a. spiegels, planken, wat een rustiek tintje geeft dat kan worden gepersonaliseerd. Kijk eens naar de ideeën hieronder.

Advertisement

Een stevige spiegel met een dikke lijst en een handig rekje onderaan: met behulp van palletplanken, goed geschuurd en geïmpregneerd met voedende en beschermende behandelingen, kan een meubelstuk dat voor weinig geld is gemaakt, jaren en jaren meegaan.

Advertisement

Vaak wordt de ruimte rond en boven het toilet niet ten volle benut, maar kan worden ingericht met meubels eromheen of verschillende soorten planken: je zou een op maat gemaakt meubel kunnen maken van pallets, waarin je schoonmaakmiddelen, toiletrollen en vele andere dingen kunt opbergen die eerst misschien overal verspreid lagen in de badkamer.

Een kastje met vakken en een handige rail onderaan om als handdoekrek te gebruiken. Eenvoudig maar praktisch.

Een likje verf volstaat om de plankpanelen aan te passen aan de stijl die je wenst: ze zullen decoratieve en nuttige accessoires zijn.

Als je een plek nodig hebt om handdoeken op te bergen, kun je een kast maken van pallethout.

Advertisement

De wand naast de spiegel kan worden uitgerust met eenvoudige planken en rekken waarop föhns en allerlei accessoires kunnen worden geplaatst, klaar voor gebruik.

Er zijn genoeg ideeën voor het maken van handige toiletrolhouders.

Advertisement

En als je de ruimte wilt decoreren met minirekjes voor kleine flesjes zoals die van etherische oliën, cosmetica, luchtverfrissers en dergelijke, zijn pallets handig!

Een lange, smalle kist: dit is de grote, ruimtebesparende houder die onder de spiegel kan worden gemonteerd om het blad rond de wastafel vrij te houden.

Advertisement

Houten planken en touwen creëren handige en mooie rekken.

Je kunt ook gerecycled hout gebruiken om een kast te maken voor een handige washoek in de badkamer.

Vind je deze ideeën leuk?

Advertisement