Heb je een beschadigde of ouderwetse houten stoel? Verander hem op een originele manier om huis en tuin fantasievol in te richten!

door Natasja

11 Maart 2022

Heb je een beschadigde of ouderwetse houten stoel? Verander hem op een originele manier om huis en tuin fantasievol in te richten!
Advertisement

Bij het inrichten van een huis zit je soms met meubelstukken die je op verschillende manieren hebt verkregen, of om je huis te voorzien van alles wat onmisbaar is, heb je genoegen genomen met redelijker geprijsde meubelen die qua kwaliteit of ontwerp op den duur er ouderwerts en niet mooi meer uitzien.

Een voorbeeld hiervan zijn houten stoelen: wanneer ze zodanig zijn beschadigd dat ze niet meer bruikbaar zijn, of wanneer ze nog stevig zijn maar je ze niet meer in huis wilt hebben, kun je overwegen ze te veranderen tot originele woonaccessoires met enkele DIY projecten zoals die welke je hieronder ziet.

Advertisement

De rugleuningen met horizontale latten kunnen een originele kapstok voor accessoires worden, met behulp van kleerhangers die aan een van de latten worden bevestigd.

Advertisement

Maar als ze verticale latten hebben, zou je de rugleuning ondersteboven kunnen hangen en hetzelfde resultaat krijgen!

Een van de meest nagemaakte ontwerpen is de zitting van de poten te scheiden, die een krukje worden, en de rugleuning, die wordt opgehangen in de badkamer wordt een handdoekenrek.

De stoelen worden dus vaak in tweeën gedeeld. Maar een nog origineler idee is om ze verticaal te halveren. Op die manier kunnen ze rekjes worden, die ook uitstekend geschikt zijn voor vazen met bloemen.

Het gebeurt niet elke dag dat je een soort driewieler ziet gemaakt van een oude houten stoel.

Advertisement

Een vintage kinderstoel kan een compacte boekenkast worden.

Elegant gevormde en stevige rugleuningen: het is zonde om ze weg te gooien als de rest van de stoel beschadigd is, maar het is een leuk idee om ze als DIY tafelpoten te gebruiken.

Advertisement

Buiten kan een oude, meer rustieke rugleuning een alternatief worden voor een paneel waarop de krans kan worden bevestigd om de deur te versieren.

Eenmaal ontdaan van de rugleuning zijn het comfortabele krukken of tafeltjes.

Advertisement

Zijn alleen de poten nog te redden? Als ze op een mooie manier zijn gedraaid, kun je ze gebruiken om andere creaties te versieren, zelf een windspel.

Als je van een hele set af wilt, kun je ze gebruiken om de stam van een boom te omringen met een DIY bankje.

Advertisement

Maar ook twee stoelen die nog in goede staat zijn, kunnen prachtige zitplaatsen en bankjes voor buiten vormen.

Zou je het leuk vinden om oude stoelen op deze manieren te recyclen?

Advertisement