Nooit meer vermiste sleutels: veel creatieve ideeën voor mooie bakjes voor kleine spulletjes in de hal

door Natasja

26 Maart 2022

Nooit meer vermiste sleutels: veel creatieve ideeën voor mooie bakjes voor kleine spulletjes in de hal
Advertisement

Ook al staan er in de hal geen belangrijke meubels, toch geldt dezelfde regel als in elke andere ruimte van het huis: alle kleine voorwerpen die zich op de verschillende oppervlakken ophopen, kunnen netjes worden gehouden door ze in verschillende soorten bakken te plaatsen. In de hal zullen deze bakken kleiner zijn dan elders: ze dienen om zakken leeg te maken bij thuiskomst, om sleutels en kleine accessoires in op te bergen en alles wat verloren zou gaan als het in kleren blijft zitten of in een kamer van het huis zou worden achtergelaten.

Houders voor kleine spulletjes zijn dus kleine, maar zeer nuttige inrichtingsaccessoires, en ze dragen ook bij tot de sfeer en de esthetiek van de huizen. Het kunnen schoteltjes, mandjes, oude hergebruikte dienbladen en nog veel meer zijn. Kijk eens naar de ideeën hieronder.

Advertisement

Net als in veel andere delen van het huis, zijn manden altijd handig. Rieten manden passen in elke interieurstijl.

Advertisement

Heb je een aantal decoratieschelpen of in souvenirwinkels gekochte schelpen? De grote zijn erg mooi om te gebruiken als opbergbakjes, en je kunt ze ook beschilderen met metallic verf.

Je zou ook verschillende kleine kommetjes en mandjes samen kunnen gebruiken. Met DIY kun je schattige exemplaren maken met touw en lijm.

Vilt is een ander geweldig materiaal voor deze voorwerpen, en er zijn duizenden modellen die je zelf kunt maken.

Een driehoekige uitsnijding van leer of kunstleer, wat knopen of stiksels, en je hebt een aantrekkelijk vormgegeven houder.

Advertisement

Weet je niet wat je met je oma's doilies moet doen? Was ze goed, strijk ze en stijf ze vervolgens: als je ze laat drogen rond de omgekeerde bodem van een ronde kom, worden ze hard en nemen ze die vorm aan, waardoor ze heel handige bakjes worden.

Je kunt ook de ideeën en videohandleidingen van de sieradenschotels lenen en creatief aan de slag gaan met klei en dergelijke.

Advertisement

Door de klei te boetseren kun je een groot blad als vorm gebruiken!

Maar als je geen plank hebt om je bakjes op te zetten, denk er dan over ze aan de muur te hangen.

Advertisement

Het kunnen zakken zijn, maar ook mandjes die aan een haak hangen.

Je kunt ook oude lijstjes veranderen in bakjes, of ze maken van hout en Weens stro.

Advertisement

Of je kunt een heel dunne plank met licht opstaande randen plaatsen.

Wat zijn jouw favoriete ideeën?

Advertisement