Stijlvol boodschappen doen met een gehaakte herbruikbare tas

door Natasja

13 Maart 2022

Stijlvol boodschappen doen met een gehaakte herbruikbare tas
Advertisement

Alles wat je kunt doen om plasticconsumptie te vermijden, moet altijd worden aangemoedigd, en veel mensen gebruiken herbruikbare tassen wanneer ze boodschappen doen in de supermarkt of op de markt. Maar ook die tassen zijn vaak van plastic en waarschijnlijk niet eens echt mooi. Waarom zou je er dan niet zelf een paar maken? Eén manier om dit te doen is door ze te haken.

Zo kun je nettassen maken, of ook tassen met dichtere weefsels, perfect voor niet te grote boodschappen, maar ook voor het ophangen van fruit en groenten in de keuken die niet in de koelkast worden bewaard. Kijk eens naar de hieronder voorgestelde voorbeelden.

Advertisement
/nanascraftyhome.com

/nanascraftyhome.com

Een tweekleurige tas, met een dunne band van drie (handgemaakte) koorden in plaats van een traditionele band en versierd met een bijpassend element. Deze tas is koffie- en crèmekleurig, maar je kunt hem personaliseren zoals je maar wilt.

Advertisement
thepaintedhinge.com

thepaintedhinge.com

Als je echter een grotere tas nodig hebt, geen probleem: zorg ervoor dat je katoen van goede kwaliteit gebruikt en kies een haaksteek met een dikker, sterker weefsel. De schouderriem moet vooral breed zijn en stevig aan de tas vastzitten, beter nog als hij naadloos met de tas is verwerkt.

darlinganne.com

darlinganne.com

Een delicaat nettasje, perfect om onderweg inkopen te doen bij de groenteboer, maar ook om orde in de keuken te scheppen.

Al deze projecten kunnen ook leuke cadeau-ideeën zijn: dit soort voorwerpen zijn nuttig voor iedereen!

 Haekelgold/YouTube

Haekelgold/YouTube

Doe je liever Tunesisch haakwerk? Er zijn genoeg videohandleidingen over hoe je deze prachtige techniek kunt gebruiken om projecten te maken die altijd mooi zijn om te zien.

Advertisement
justbcrafty.com

justbcrafty.com

De grootste en ruimste tassen zullen multifunctioneel zijn: je zou ze kunnen gebruiken voor schoolboeken wanneer het niet regent.

twoofwands.com

twoofwands.com

Sommige mensen gebruiken ze ook voor het strand: ook in de goed gesloten exemplaren kan er altijd zand in komen.

Advertisement
theloopholefox.com

theloopholefox.com

Deze projecten zijn vaak ideaal om met haken te beginnen, omdat er meestal geen moeilijke steken aan te pas komen en ze niet aan iemands maten hoeven te voldoen zoals kleding.

En ze hebben allemaal één groot voordeel: ze kunnen worden gewassen wanneer ze te vuil worden of onaangenaam ruiken!

Zou je het leuk vinden om zulke tassen te maken?

Advertisement