Je kunt behang ook in de badkamer gebruiken: laat je inspireren door 12 geweldige inrichtingsideeën

door Natasja

23 Maart 2022

Je kunt behang ook in de badkamer gebruiken: laat je inspireren door 12 geweldige inrichtingsideeën
Advertisement

Behangpapier is een soort binnenwandbekleding waarvan de populariteit in de geschiedenis van de vormgeving cyclisch is: jaren van verdwijnen worden gevolgd door een terugkeer, die telkens gepaard gaat met vernieuwingen in het ontwerp en vooral de vervaardiging.

Sinds enkele jaren maakt behangpapier een comeback in winkels, catalogi en woningen, dankzij het feit dat het gemakkelijker aan te brengen, resistenter, gemakkelijker schoon te maken en met veel verschillende afwerkingen is geworden. Voor elke kamer in huis zijn er nu dus talloze mogelijkheden om uit te kiezen, en wat de badkamer betreft, is behang niet langer taboe. Kijk eens naar de ideeën hieronder!

Advertisement

Het meest geschikt is vinylbehang: de muren in de badkamer moeten ook vaak worden gewassen en ontsmet, en er is sowieso veel vocht. Het is ook een ruimte die veel wordt gebruikt, dus je hebt een duurzaam behang nodig, en vinyl is dat.

Advertisement

Het is een doeltreffend alternatief voor de eentonigheid van pleisterwerk voor degenen die hun muren met kleurrijke patronen willen versieren.

Er bestaat ook glasvezelbehang, dat de muur bedekt met een nog meer waterdichte en zelfs brandwerende laag. Dit soort behang is het duurzaamst, maar ook vrij duur, en kan worden gewassen.

Vinylbehang is ook een behang dat het uiterlijk van andere wandbekleding kan evenaren, maar tegen een veel lagere prijs! Majolica, steen of hout worden zo betaalbare looks.

Onder de motieven met botanische thema's zijn de grote bananenbladeren zeer populair.

Advertisement

Als de rest van de inrichtng daarbij past, is het ook erg leuk om te denken aan behang geïnspireerd op de Chinoiserie-esthetiek.

Het kan ook slechts één muur van de badkamer bedekken en er zo de accentmuur van maken: wordt het de muur van de wastafel of misschien die aan de voet van het bad?

Advertisement

Als je graag planten in de badkamer hebt, bedenk dan hoeveel meer effect het zou hebben als de muren ook met botanische motieven zijn versierd.

Met behangpapier kun je afbeeldingen maken die anders met eenvoudige tegels onmogelijk zouden zijn.

Advertisement

Het zijn bekledingen waarmee je ook met donkerdere kleurencombinaties gedurfd kunt zijn.

Het is belangrijk dat de kleur van het sanitair en van alle andere elementen altijd op elkaar wordt afgestemd, zodat het decoratieve motief van de muren het meest opvalt.

Advertisement

Van de muren tot het plafond: dit zijn gewaagde keuzes, maar ze kunnen werken.

Zou je het mooi vinden om behang in de badkamer te hebben?

Advertisement