Herstel een oude houten ladder en maak er een stijlvol woonaccessoire van

door Natasja

06 Maart 2022

Herstel een oude houten ladder en maak er een stijlvol woonaccessoire van
Advertisement

Boekenkasten, lampen, rekken, tafels, houders: al deze dingen kunnen praktisch zonder kosten worden gemaakt van een oude houten ladder. Zowel ladders met sporten als een dubbele ladder kunnen in verschillende inrichtingselementen worden veranderd, die alle een onmiskenbare rustieke charme delen.

De stevigere zullen zware gewichten kunnen dragen, terwijl andere een meer decoratief doel zullen hebben, maar ze kunnen allemaal op een mooie en originele manier in de inrichting worden geïntegreerd. Kijk eens naar de ideeën hieronder.

Advertisement
divineartofhomemaking.com

divineartofhomemaking.com

Een populaire en veelgebruikte truc is om ze horizontaal aan de muur te bevestigen en ze te gebruiken als ondiepe rekjes met vakjes die je kan vullen met foto's, diverse lijsten of ook andere voorwerpen.

Advertisement

Aan de bovenzijde van de aan de muur bevestigde ladder kunnen ook andere lijsten worden geplaatst.

Als de ladder erg stevig is en je hem goed aan de muur kunt bevestigen zodat hij als een plank uitsteekt, is het een heel leuk idee om hem te bedekken met een glazen blad en er een vrijdragende tafel of plank van te maken die je naar eigen inzicht kunt versieren.

Een ander zeer geslaagd project is om de ladders tegen de muur te laten leunen en elke trede te gebruiken als handdoekhouder in de badkamer of als dekenhouder in de woonkamer.

Naast het schilderen van de ladder die tegen de muur leunt, kun je ook elke trede voorzien van een plank om meer voorwerpen op te plaatsen. En die plank kan een ijzeren plaat of ander bewerkt materiaal zijn.

Advertisement

Ze zijn perfect als compacte boekenkasten in verschillende kamers van het huis.

Ook voor dubbele ladders kun je van elke trede een grotere plank maken met een houten blad, misschien geschilderd in dezelfde kleur als de ladder.

Advertisement

En als je lange houten planken gebruikt, worden het ruime wandrekken.

Nog een idee: in plaats van de interne ruimte te vullen met planken, waarom zou je de bovenkant niet gebruiken om manden met planten op te hangen en op de grond wat decoratieve voorwerpen plaatsen? Dit kunnen plantenpotten zijn of ook oude koffers die op elkaar gestapeld zijn.

Advertisement

Een hoekboekenkast met vintage charme.

Niet alleen een plank op elke trede, maar ook een lade: steeds kleiner naarmate je naar boven gaat!

Advertisement

Een ladder die aan het plafond hangt, boven de eettafel en er evenwijdig aan, is een steun zowel voor kabels met gloeilampen (en wordt zo een originele plafondlamp) als voor elke andere decoratie die je maar wilt.

Je zou hetzelfde idee ook op andere plaatsen kunnen gebruiken om lijstjes of foto's op te hangen!

Zou je het leuk vinden om met een houten trap het huis in te richten?

Advertisement