Vul je huis met verticale plantenbakken: ontdek hoe je je balkon, patio of tuin kunt inrichten!

door Natasja

05 Maart 2022

Vul je huis met verticale plantenbakken: ontdek hoe je je balkon, patio of tuin kunt inrichten!
Advertisement

Een buitenruimte in een huis is nooit helemaal compleet als er geen planten zijn. Soms is er geen mogelijkheid om veel potten op balkons te plaatsen of grote perken in tuinen te creëren, maar er is altijd de mogelijkheid om verticale oppervlakken te gebruiken - of te creëren - om met planten te decoreren. En soms zijn deze plantenmuren en verticale plantenbakken zo mooi dat ze zelfs een aangename aanvulling kunnen vormen op een tuin die al vol staat met andere exemplaren.

Je kunt een verscheidenheid aan materialen gebruiken, waaronder gerecyclede, om steunen voor je planten te maken: van pallets en bakstenen tot op maat gemaakte ontwerpen die echt betoverende ruimtes creëren, bekijk de ideeën hieronder.

Advertisement

Als je ook een muurtje nodig hebt, of als je gewoon een groene, levendige en frisse muur wilt maken, kun je geperforeerde bakstenen gebruiken, zo gerangschikt dat je hier en daar planten kunt invoegen die geschikt zijn voor je habitat.

Advertisement

Om een muur met planten te versieren, kun je ook een smeedijzeren steun gebruiken, wat altijd een zeer elegant materiaal is.

Er zijn genoeg ideeën om met pallets te maken, die je misschien zou kunnen beschilderen met kleuren die opvallen op de muur waar je ze gaat ophangen.

Een muurplantenbak die gebruik maakt van alle onderdelen van een pallet: elke ruimte op de voorkanten kan potten herbergen, terwijl de andere worden opgehangen aan haken tussen de vlakke planken.

curbly.com

curbly.com

Een palletwand kistjes voor gebruik als plantenbak is ook perfect als scheidingswand op een balkon, terras of in de tuin.

Advertisement

Houten kisten van dezelfde grootte, maar elk met verschillende planten erin, zijn ook erg mooi.

sugarandcloth.com

sugarandcloth.com

Een houten lattenbodem kan worden omgebouwd tot een muurhouder voor het ophangen van potten, en als hij op een beschermde plaats wordt neergezet en goed wordt behandeld met waterafstotende middelen, kan hij ook buiten worden gebruikt.

Advertisement

Als je een paar oude ramen, of zelfs een paar raamroosters, recycleert en de planten neerzet als op een vensterbank, creëer je een mooi trompe l'oeil.

5T1 Garden/YouTube

5T1 Garden/YouTube

Wat dacht je ervan om veel plastic flessen op een creatieve manier te recyclen om een zeer originele verticale plantenbak te maken?

Advertisement
ficonstonepottery/Etsy

ficonstonepottery/Etsy

Moderne plantenbakken zoals deze zullen elke omheining of omheiningsmuur op een fantastische manier transformeren.

En wat vind je van het idee om de muur zo te bouwen dat hij onregelmatig gevormde nissen heeft waaruit planten te voorschijn komen?

Advertisement

Als je echt letterlijk groene muren wilt hebben, echte verticale tuinen vol planten, dan kun je magische hoekjes creëren die werkelijk fantastisch zijn.

Welk idee vind je het mooiste?

Advertisement